En analyse fra FRI har vist, at de relative omkostninger til tilbud blandt de danske rådgivervirksomheder ligger på det dobbelte af, hvad de rådgivende ingeniører i Storbritannien bruger.
– Det giver hverken værdi for kunder, rådgivere eller samfundet. Det er et fælles problem, som vi som branche skal have løst. De rådgivende ingeniører udgør en meget stor del af de videnstunge erhverv i Danmark, og vi har allerede vist, at der er store eksportpotentialer. Vi skal have luget ud i juristerierne, og så skal vi sikre, at udbuds- og kontraktvilkår kan understøtte innovation. Det kan også styrke eksportpotentialet, siger Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras og nu også formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, de næste to år.
Vi skal have luget ud i juristerierne, og så skal vi sikre, at udbuds- og kontraktvilkår kan understøtte innovation.
Carsten Toft Boesen Adm. direktør i Niras og ny formand for FRI
Arbejdet giver perspektiv
Han blev valgt til formandsposten på generalforsamlingen 5. marts og kan blandt andet trække på erfaringen fra perioden 2004-07, hvor han også tegnede den samlede rådgiverbranche udadtil. Carsten Toft Boesen er aktiv i DI, hvor han gennem årene har siddet i forskningsudvalget og eksportudvalget, og herudover sidder han også i bestyrelsen for DHI og Danmarks Eksportråd.
Som FRI-formand vil Carsten Toft Boesen have fokus på udbudspraksis og lovgivningen omkring udbud. Da han selv som ung geolog startede i Niras midt i 80’erne, kunne man klare sig med standarden ABR og en kort beskrivelse af den faglige løsning. Det står i tydelig modsætning til de ringbindstykke tilbud af i dag, hvor det ofte er juridiske detaljer, der får sidetallet i vejret.
I forhold til det daglige arbejde i Niras ser Carsten Toft Boesen fordele i formandsposten i FRI.
– Vi løfter vores del af det fælles arbejde i branchen. Samtidig er det en god inspirationskilde. Min erfaring er, at arbejdet i FRI giver et andet perspektiv, som er værdifuldt at have med i virksomhedsdriften, siger Carsten Toft Boesen.