Ny klimachef: “Vi skal arbejde sammen med alle i Aarhus”

Rolf Johnsen tiltræder som ny klimachef i nyligt oprettet forvaltningsområde, der skal sikre den grønne omstilling i Aarhus.
Rolf Johnsen er udpeget som ny klimachef i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune.
Rolf Johnsen er udpeget som ny klimachef i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune.

For blot et par måneder siden startede forberedelserne til et helt nyt forvaltningsområde for Klima og Energi i Aarhus Kommune. Et område, der blandt andet har til formål at skabe rammerne om fremtidens energiparker og løsninger vedrørende CO2-fangst.

Indsatsen fungerer som et led i den ambitiøse målsætning om at skabe en klimaneutral by i 2030, og manden, der skal sikre de grønne resultater, er nu fundet.

Læs også: Vil omdanne kæmpe minkfarm til grøn bydel

Ansvaret tildeles Rolf Johnsen, der kommer fra stillingen som chef for Klima, Ressourcer og Grøn Omstilling i Region Midtjylland.

– Jeg glæder mig til at arbejde med Aarhus Kommunes grønne omstilling og sikre, at vi sammen når i mål med de høje ambitioner, som byrådet har sat, fortæller Rolf Johnsen.

Læs også: Her vil kommune parkere 1,1 mio. m3 regnvand

– Vi skal alle være en del af løsningen på klimaudfordringen for at nå i mål, og med den nye organisering kan vi præge vores egne områder som energi og affald, men samtidig skal vi arbejde sammen med alle i Aarhus om at give den enkelte mulighed for at gøre en positiv forskel, tilføjer han.

En dygtig og effektiv klimachef

For at bistå realiseringen af de nødvendige forandringer er der tilknyttet 55 medarbejdere til det nye område, og ifølge Henrik Seiding, direktør i Teknik og Miljø, er den rette mand fundet til at lede opgaverne:

– Rolf Johnsen bliver en dygtig og effektiv klimachef i Aarhus Kommune. Han har både erfaring med fagområdet gennem sit arbejde i Region Midtjylland, og han er vant til at skulle levere konkrete tiltag og strategier, som politikerne har mulighed for at realisere.

Rolf Johnsen tiltræder stillingen hos Aarhus Kommune d. 1. januar. 2024.

Relateret indhold