En ny brancheforening, som beskæftiger sig med udvendig facadeisolering, er nu blevet en realitet. Forhistorien er, at man tilbage i 1980-erne begyndte at arbejde med det såkaldte Etics, som er en udvendig facadeisolering, som kan pudses op, så det ligner traditionelt pudsede ydervæge.
Arbejdsmetoden har for alvor fået vind i sejlene i det danske byggeri i de seneste 15 år. I takt med den stigende efterspørgsel er der ikke blevet lavet klare retningslinjer for materialegodkendelse og arbejdsudførsel. For at gøre noget ved problemstillingen har en række aktører i branchen nu valgt at gå sammen og stifte Brancheforeningen Etics-DK, som har sekretariat i Dansk Byggeri.
Etics-systemet skal have det omdømme, som det fortjener og sagtens kan leve op til.
Carsten Lundh Olesen{break}Bestyrelsesformand i Etics-DK
– Kvalitetssikringen af Etics-systemet har ikke været god nok, og håndværkerne har ikke altid været uddannede til at håndtere de materialer og løsninger, som de har arbejdet med. Vi vil arbejde målrettet for, at Etics bliver en del af standardiseringsarbejdet i Danmark, så vi kan få klare godkendelsesprocedurer for både arbejde og materialer i branchen, siger bestyrelsesformanden i brancheforeningen Etics-DK, Carsten Lundh Olesen, i en pressemeddelelse.
Kvaliteten sikres
På grund af den manglende kontrol er mange materialer ikke blevet testet og godkendt, før de er blevet brugt. Det har ifølge den nye brancheforening ført til, at der er blevet brugt mange hjemmestrikkede løsninger i Danmark, hvor slutresultatet ikke har haft den fornødne kvalitet.
– Der er igennem årene blevet lavet mange fejl i arbejdet med systemet, og det har ført til et dårligt image. Det har vi i brancheforeningen et meget stort ønske om at få rettet op på. Etics-systemet skal have det omdømme, som det fortjener og sagtens kan leve op til, siger Carsten Lundh Olesen.