Ny bæredygtighedschef skal binde udvikling og grøn omstilling sammen

Ny Head of Technical & Sustainability hos byggematerialeproducenten Xella, Claus Frisch, skal været bindeled mellem virksomhedens grønne omstilling, produktionen og den generelle tekniske udvikling.
Som Head of Technical & Sustainability skal Claus Frisch skabe synergi mellem det bæredygtighed og det tekniske, så det kan mærkes fra Xellas hovedsæde i Tyskland til de skandinaviske afdelinger.
Som Head of Technical & Sustainability skal Claus Frisch skabe synergi mellem det bæredygtighed og det tekniske, så det kan mærkes fra Xellas hovedsæde i Tyskland til de skandinaviske afdelinger.

Claus Frisch er oprindeligt udlært tømrer og snedker, men har i de seneste mange år primært arbejdet som konsulent og ansvarlig inden for energioptimering i forskellige virksomheder i byggebranchen, bl.a. hos Knauf og Rockwool.

Han indtræder derfor i den nye stilling med en solid byggeteknisk baggrund og stor erfaring inden for energioptimering, og skal være med til at fortsætte de positive takter på Xellas bæredygtighedsrejse og videreudvikle gamle såvel som nye grønne tiltag.

– Alle i branchen fra projekterende til udførende skal i stigende grad forholde sig til byggeriets miljø- og klimamæssige aftryk. Xellas første skridt er taget, men der er stadig et stort udviklingspotentiale, så vi må ikke hvile på laurbærrene. Min hybride rolle som ansvarlig for bæredygtighed og det tekniske gør det muligt at skabe en synergi, der gennemsyrer organisationen fra hovedsædet i Tyskland til vores skandinaviske afdelinger. Det skal ske i tæt samarbejde og dialog med mine kollegaer, vores leverandører, partnere og kunder, siger Claus Frisch.

Er ikke i mål

Xella har de seneste år iværksat flere grønne tiltag og projekter såsom takeback-ordningen Xella Big Bags, der blev tildelt Byggeriets Miljøpris til Byggeri’20. I Xella Big Bags indsamles porebetonrester direkte fra byggepladserne til genanvendelse af nye produkter.

Byggematerialeproducenten er desuden indtrådt som partner i Growing Trees Network Foundation i 2021 og donerer derfor 100 træer for hver bygning, der opføres med produktet Ytong Energy+, som er fremstillet af naturlige materialer som sand, kalk og vand – men ambitionerne stopper ikke der.

– Claus træder om bord på et skib, der allerede har vind i sejlene. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi er i mål og bare vil læne os tilbage – tværtimod. Claus er ligesom Xella yderst ambitiøs omkring og målrettet mod at bidrage maksimalt til den grønne omstilling, lyder det fra CEO i Xella Scandinavia, Fredrik Johansson.

Relateret indhold