Nu lyder startskuddet til Green Hills

I denne uge påbegynder Balder Danmark opførelsen af det nye fyrtårnsprojekt i Solrød, Green Hills, som bliver et bæredygtigt foregangsprojekt.
Luftperspektiv fra sydvest. Visualisering: Balder Danmark.
Luftperspektiv fra sydvest. Visualisering: Balder Danmark.

I december 2019 offentliggjorde Solrød Kommune, at Balder Danmark havde vundet udbuddet af den attraktive grund på Cordozavej i Solrød. I denne uge påbegynder ejendomsselskabet opførelsen af ejendommen, som har fået stor opmærksomhed på grund af den bæredygtige profil, arkitekturen samt appel til alle generationer. Byggeriet afleveres i etaper og forventes at stå færdigopført i 2023. Det skriver Balder i en pressemeddelelse.

For nyligt blev lokalplanen til Green Hills endeligt vedtaget, og selskabet forventer, at projektet får et guldcertifikat i den internationalt anerkendte DGNB-certificeringsordning.

– Green Hills er udviklet ud fra kravene i DGNB-certificeringsordningen, og det betyder, at byggeriet opføres ud fra et helhedsorienteret syn på bæredygtighed, hvor miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed er tænkt ind. Bebyggelsen bliver således et foregangsprojekt, der viser, hvordan man kan bygge bæredygtigt i dag. Forventningen er, at Green Hills tildeles en guldcertificering, fortæller administrerende direktør hos Balder Danmark Flemming Joseph Jensen.

Formen giver navnet

Green Hills opføres i et samarbejde mellem Balder Danmark og Bovieran Danmark som bygherrer, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør, MOE som ingeniør samt Danielsen Architecture, som har tegnet byggeriet.

– Det har været en spændende opgave at tegne fyrtårnsprojektet, som kendetegnes ved de skrå, grønne tagflader, der stiger mod himlen og mødes i en spids i 9. etage. Navnet Green Hills er netop inspireret af denne formgivning, fortæller administrerende direktør hos Danielsen Architecture Kasper Danielsen.

Ejendommen kommer til at rumme 350 boliger, hvoraf de 294 opføres af Balder Danmark, og i hjertet af bebyggelsen opfører Bovieran Danmark et seniorbofællesskab, som rummer 55 andelsboliger samt en gæstebolig.

– Det helt særlige ved Bovieran-bygningen er den unikke vinterhave, som overdækkes med glas. Her kan de kommende beboere se frem til at nyde livet med hinanden under palmerne i et klima som ved den franske riviera, sige administrerende direktør i Bovieran Danmark Lars Jacobsen.

Relateret indhold