Nu kan der indstilles til Renoverprisen 2024

Fra i dag og frem til d. 1. marts kan alle indstille projekter til prisen, der hylder landets bedste renoveringsprojekter.
Vinderen af Renoverprisen 2023 blev Rudkobing Gamle Skole.
Vinderen af Renoverprisen 2023 blev Rudkobing Gamle Skole.

Nu åbnes for indstillinger til Renoverprisen 2024, der siden 2013 er blevet uddelt af Grundejernes Investeringsfond og den filantropiske forening Realdania.

– Vi har nu uddelt Renoverprisen i mere end ti år, men den har aldrig været mere vigtig end nu. Det skyldes et fortsat større fokus på, at man med renovering af eksisterende bygninger, fremfor at rive ned og bygge nyt, kan reducere byggebranchens klimapåvirkning og spare på ressourcerne, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Seks hovedkriterier

I år er kriterierne for indstillede projekter blevet justeret for at gøre det endnu mere klart for kandidaterne, hvordan de i indstillingsbeskrivelsen kommer hele vejen rundt om projektet.

Fremover vil projekterne blive vurderet på baggrund af seks hovedkriterier i form af eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur.

Blandt de indstillede projekter udvælger Renoverprisens nomineringsudvalg fem-syv nominerede projekter. Vinderen findes efter en afstemning blandt 70 byggefagfolk.

Læs også: Skole fra 1921 vinder Renoverprisen 2023

Parterne bag Renoverprisen håber på at modtage indstillinger fra alle typer af projekter – både i større og mindre skala.

– I Danmark har vi en rig bygningskultur og -historie, som vi bl.a. kan være med til at bevare gennem veludført renoveringsarbejde. Med Renoverprisen ønsker vi at fremhæve de gode eksempler, så de kan inspirere til andre lignende projekter. Vi hører derudover fra vores tidligere prisvindere, at de har kunnet bruge Renoverprisen som løftestang til udvikling af deres virksomheder og sikre flere renoveringsprojekter i samme stil, fortæller Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Krav til indstilling

Udover titlen som årets bedste renoveringsprojekt følger en check til vinderholdet på 100.000 kroner. Desuden uddeles også en specialpris, som belønner et projekt, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt. Her modtager vinderen 10.000 kroner udover titlen.

Kravene for at indstille et projekt er:

– Projektet skal være gennemført i Danmark.

– Projektet skal være gennemført med hjælp fra én eller flere professionelle rådgivere (dvs. arkitekter, ingeniører og konstruktører) og udført af én eller flere professionelle håndværks- eller entreprenørvirksomheder.

Læs også: Renovering kan blive fremtidens forretningsmodel

– Den renoverede bygning skal for Renoverprisen 2024 være taget i brug mellem den 1. januar 2019 og den 1. september 2023.

– Projektet skal dække en eksisterende bygningsmasse.

– Byrum, gårdrum og lignende kan ikke indstilles.

Vinderne af Renoverprisen og Specialprisen kåres ved en prisfest, som afholdes i starten af september 2024.

Relateret indhold