Nu kan der indstilles til Renoverprisen 2023

Jagten på Danmarks bedste renovering er i gang, og det er fra i dag muligt at indstille til prisen, hvor hele holdet bag vinderprojektet hyldes.
Vestsalen i 'Fængslet' i Horsens vandt prisen sidste år i kategorien 'Institutioner'. Foto: Renoverprisen.
Vestsalen i 'Fængslet' i Horsens vandt prisen sidste år i kategorien 'Institutioner'. Foto: Renoverprisen.

Sidste år blev det Fabers Fabrikker, Retten i Aarhus – Erhvervsarkivet og Vestsalen i ‘Fængslet’, der løb med Renoverprisens tre priser.

Nu er det muligt at indstille til at blive Danmarks bedste renovering i 2023.

– Med Renoverprisen ønsker vi at hylde vellykkede og nytænkende renoveringsprojekter, som kan være med til at inspirere andre til at renovere i stedet for at bygge nyt, siger Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Hun tilføjer:

– Det er både med til at bevare vores bygningskultur til gavn for os alle sammen, og det kan samtidig også være mere bæredygtigt. Vi håber på endnu en gang at se meget forskellige projekter fordelt over hele landet

Hvordan påvirkes klimaet, ressourcer og mennesker?

Parterne bag Renoverprisen håber på at modtage indstillinger fra alle typer af renoveringsprojekter – fra for eksempel renovering af almene og andelsboliger til transformation af en tidligere industribygning til lejligheder, eller en landsbyskole, der har fået nyt liv som kulturcenter.

De indstillede projekter bedømmes overordnet set ud fra følgende spørgsmål:

Renoveringsprojekter påvirker klima, ressourcer og mennesker, så hvordan har man sikret, at projektets påvirkning bliver mindst mulig, og at resultatet for brugerne og omgivelserne bliver bedst muligt?

Derudover vægtes bæredygtighed, brugskvalitet og bidrag til omgivelserne, udførelseskvalitet og værdiforøgelse, eksempelværdi og samarbejde.

Også de mindre projekter hyldes

I år uddeles – udover Renoverprisens hovedpris – også en specialpris, der går til et mindre projekt, hvor hele holdet bag har opnået gode resultater uden at have haft mange midler til rådighed:

– Mange renoveringsprojekter bliver faktisk gennemført for relativt få midler, og dem vil vi gerne give et stort klap på skulderen. Vinderen af specialprisen skal derfor findes i et projekt, hvor der er tænkt kreativt, og hvor folkene bag er nået i mål på uforudsete måder, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i den filantropiske forening Realdania.

Der kan indstilles indtil den 1. marts 2023, og de nominerede projekter offentliggøres i midten af juni.

Vinderne af både Renoverprisen og Specialprisen kåres ved en prisfest i september 2023.

Relateret indhold