Nordstern skal renovere 34.000 ikoniske m2 i Brabrand

Efter udbud i licitation har Brabrand Boligforening indgået aftale med Nordstern om hovedentreprisen på renoveringen, der forventes opstartet i slutningen af 2023.
Søvangen er kendt for bl.a., at planløsningerne og altanernes orientering er nøje overvejet, så man får den bedst mulige udsigt - uden at generes af eller selv genere naboerne.
Søvangen er kendt for bl.a., at planløsningerne og altanernes orientering er nøje overvejet, så man får den bedst mulige udsigt - uden at generes af eller selv genere naboerne.

Som hovedentreprenør har Brabrand Boligforening valgt Nordstern til renoveringen af den store bebyggelse, Afd. 02, Søvangen i Brabrand, der i dag består af 21 etageblokke med 374 boliger, 20 fritliggende huse og yderligere 50 rækkehuse (klyngehuse og Z-huse), i alt 34.000 m2.

I etageblokkene er der bl.a. 16 små etværelses lejligheder uden køkken. Disse værelser nedlægges og tillægges som et ekstra værelse til nabolejlighederne. Der tilføjes desuden tilgængelighedsboliger i rækkehuse og fritliggende huse.

Læs også: Hurtigere, bedre, grønnere, fejlfrit: Stræber efter det optimale boligbyggeri

– Beboerne har ventet længe på denne renovering, der har krævet års forberedelse, siger adm. direktør, Brabrand Boligforening, Kristian Würtz.

– Mange af vores beboere er nervøse for tiden under renoveringen, men vi stræber efter, at genhusninger, opholdsrum, god kontakt og kommunikation vil være med til at lette tiden, mens det omfattende arbejde står på. Og så skal vi have det gode resultat, som vi kan se frem til for øje, hvor boligerne fremtidssikres, og det smukke byggeri bevares, tilføjer han.

Højner kvaliteten og bevarer udtrykket

Renoveringen af Afd. 02, Søvangen har stort fokus på at bevare det eksisterende udtryk.

Alle tage skiftes, tagrummene efterisoleres, vinduer udskiftes, altaner udskiftes, og der opføres ny isoleret teglfacade, men kombinationen med teglfacade og hvide altaner vil fremstå med det samme udtryk, som man kender i dag.

Læs også: Fra Mosul til møbelsystem på Riget: Sådan kan en bæredygtig fremtid se ud

Desuden omfatter renoveringen indvendige installationsarbejder samt kloak og fjernvarmerør, og så skal haverne også renoveres, samtidig med at udearealer opgraderes med nye tiltag, f.eks. nye stier.

– Vi er stolte af, at BBBO viser os den tillid at vælge Nordstern som hovedentreprenør til denne opgave. Søvangen er et ikonisk område i Brabrand, og vi ser frem til både at højne dets kvalitet gennem renoveringen og samtidig sikre det bevaringsværdige udtryk i byggeriet, siger Torben Modvig, Group CEO, Nordstern.

Samtlige renoverede boliger forventes at stå klar i slutningen af 2027.

C.F. Møller er arkitekt på projektet og Cowi ingeniør.

Relateret indhold