Nordhavn: Nyt kontordomicil åbner sig op mod bydelen

Ultimo 2026 kan advokatfirmaet Lundgrens indtage sit nye kontordomicil i Nordhavn. Den seksetagers ejendom forventes certificeret til DGNB Platin. Bygherre er Industriens Pension, mens Nordstern er projektudvikler og totalentreprenør.
14.000 kvm, heraf knap 2.500 kvm i kælderen, får advokatfirmaet Lundgrens at boltre sig på, når det nye kontordomicil står færdigt. Byggeriet skal leve op til høje krav om bl.a. miljømæssige forhold, så det kan blive certificeret med DGNB Platin. Visualisering: Henning Larsen
14.000 kvm, heraf knap 2.500 kvm i kælderen, får advokatfirmaet Lundgrens at boltre sig på, når det nye kontordomicil står færdigt. Byggeriet skal leve op til høje krav om bl.a. miljømæssige forhold, så det kan blive certificeret med DGNB Platin. Visualisering: Henning Larsen

Nordhavn vokser og metrolinjen vokser med, skrev vi her på Dagens Byggeri tilbage i august. Nu skyder endnu en seksetagers kontorejendom på mere end 14.000 kvm op – bare 200 meter fra Orientkaj metrostation.

Bygherre er Industriens Pension, der har købt grunden af By & Havn, og nu vil opføre et multibrugerhus efter principper om fleksibilitet, hvilket på lang sigt giver mulighed for at opdele bygningen i flere lejemål. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen, og projektet forventes certificeret med DGNB Platin, der er den højeste certificering i DGNB-systemet.

Åben stueetage inddrager Nordhavns beboere

I første omgang opføres bygningen som kontordomicil til advokatfirmaet Lundgrens, der bliver domicillejer på en 10-årig lejekontrakt af hele ejendommen. Advokatfirmaet har planer om at fremleje ejendommens stueetage til en restauratør, som skal drive kantine samt udadvendt restaurant og café, hvilket glæder adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro:

– I Nordhavn bevæger vi os med syvmileskridt fremad til glæde for erhvervsliv, beboere og området som helhed. Vi er glade for, at det kommende byggeri er ambitiøst og baseret på DGNB-platincertificerede visioner og for, at kontorhuset med sin åbne stuetage fortsætter Nordhavns lange tradition for at inddrage beboerne i de mange smukke byggerier, der i disse år bygges ved kanalerne i Nordhavn.

Læs også: Konkurrence: 25.000 m2 skal udvikles i Nordhavn

Det højeste DGNB-niveau

Ejendommen bliver opført i en hesteskoform, og etagerne omslutter et centralt placeret grønt gårdrum.

– Kontorhuset får en af Danmarks bedste beliggenheder, og vi har i udviklingen af projektet også gået efter at skabe de allerbedste rammer for de kommende lejere. Byggeriet får det højeste DGNB-niveau, og vi vil sikre byggeriets høje kvalitet, siger Torben Modvig, adm. direktør i Nordstern, der er projektudvikler og totalentreprenør på projektet.

Ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen, tilføjer:

– Det nye domicil får en god og synlig beliggenhed med udsigt til kanalerne i Nordhavn, der er et nyt og attraktivt knudepunkt for kontorer i København. Projektet vil uden tvivl bidrage positivt til den fortsatte udvikling af området.

Det forventes, at projektet står færdigt i slutningen af 2026, hvor advokatfirmaet Lundgrens kan overtage lejemålet. Den samlede projektværdi er ikke offentlig, men Industriens Pension kommer til at investere et større trecifret millionbeløb i projektet.

Relateret indhold