NCC vinder totalentreprisen på Amager-skole

Skolen skal stå færdig i 2022 og får plads til 840 elever.
Skolen får en samlet pris på 255 millioner kroner: Visualisering: Christensen & Co.
Skolen får en samlet pris på 255 millioner kroner: Visualisering: Christensen & Co.

NCC vinder totalentreprisekontrakten på den nye Nordøst Amager Skole, der skal stå færdig i 2022 og har en samlet pris på 255 millioner kroner. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Skolen får plads til 840 elever fordelt på tre spor fra 0. til 9. klassetrin. Totalentreprisekontrakten indeholder yderligere en idrætshal, skolefritidsordning og EAT-madordning og er blevet vundet sammen med underrådgiverne arkitekterne Christensen og Co, Kjaer & Richter, Insitu Arkitekter, Lyngkilde som rådgivende ingeniører og landskabsarkitekterne 1:1 Landskab.

– Vinderprojektet demonstrerer at vi kan opføre gedigent skolebyggeri af høj kvalitet til en fornuftig pris i København. NCC har i fremragende grad opfyldt byggeprogrammets ønsker og krav indenfor budgetrammen, hvor også bæredygtighed samt det integrerede indeklima og energidesign er overbevisende implementeret. Også den organisation, som NCC tilbyder, er vurderet højt, og lover godt for et kommende samarbejde, siger Kasper Graa Wulff, chef for Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København.

Opgaven tildeles NCC, som kombinerede en pris indenfor det ønskede budget med et godt svar på byggeprogrammets visioner og ønsker til skoleprojektet. Der blev lagt vægt på, at skolens disponering og indretning mødte ønskerne til en moderne skolebygning i et tæt samspil med omgivelserne. Det foreslåede projekt har også formået at byde fritidsbrugerne velkomne med en indbydende fritidszone.

Skolen er bestilt af Børne- og Ungeforvaltningen sammen med Kultur- og Fritidsforvaltningen, da skolen og idrætshallen også skal benyttes af borgere og forenings- og fritidsorganisationer uden for skoletiden.

Relateret indhold