NCC bygger laboratoriebygning til 175 millioner

NCC Construction står for alle råhus- og landskabsarbejder ved opførelsen af Aarhus Universitets nye laboratoriebygning. Den samlede kontraktsum lyder på 175 millioner kroner.
NCC skal opføre Aarhus Universitets nye laboratoriebygning. Illustration: Cubo.
NCC skal opføre Aarhus Universitets nye laboratoriebygning. Illustration: Cubo.

Fakta om byggeriet

  • Bygherre: Bygningsstyrelsen
  • Byggeleder, arkitekt og totalrådgiver: Cubo Arkitekter A/S
  • Entreprenør: NCC Constructions Danmark A/S

NCC skal opføre Aarhus Universitets nye laboratoriebygning, der skal rumme både forskningslaboratorier og undervisning. NCC er nu i færd med at etablere fundamentet til den spritnye laboratoriebygning, der føjer sig til en række af uddannelsesinstitutioner fra NCC’s hånd – senest blandt andet DTU Kemi, Århus Statsgymnasium og UCC i Carlsberg Byen.

– Det er et spændende byggeri, som vi er glade for at være en del af. Vi ser frem til at bringe vores ekspertise på uddannelsesområdet i spil og derved være med til at udvikle Aarhus Universitet, så studie- og forskningsmiljøet bliver endnu mere attraktivt, siger produktionsdirektør i NCC Building, Aage Ulrich Simonsen, i en pressemeddelelse.

Det er et spændende byggeri, som vi er glade for at være en del af, og vi ser frem til at bringe vores ekspertise på uddannelsesområdet i spil.

Aage Ulrich Simonsen Produktionsdirektør, NCC Building

Klar i 2017

Knap 300 ansatte vil få deres daglige gang i den seks-etagers bygning på universitetets Faculty of Health. Det samlede areal vil løbe op i godt 15.000 kvm.

– Den nye laboratoriebygning bliver vigtig for Aarhus Universitets udvikling og specielt for den forskning, der går ud på at forstå sygdomme som Alzheimers sygdom og cancer. Der bliver opført en fleksibel bygning med forbedrede laboratorier, som indbyder til øget samarbejde og styrket forskning, så vi kan blive endnu bedre til at forstå og dermed også behandle menneskets sygdomme, fastslår leder af Institut for Biomedicin, Thomas G. Jensen, og fortsætter:

– Dermed bliver bygningen også et superattraktivt miljø for udenlandske forskere, som kan være med til at sikre vores position blandt Europas førende universiteter. Vi glæder os til det færdige resultat.

Byggeriet forventes endeligt afsluttet i foråret 2017.

Relateret indhold