MT Højgaard skal bygge seniorbofællesskab i Odense

Det fynske boligselskab Civica har valgt MT Højgaard som entreprenør til et nyt projekt i den fynske hovedstad.
Civicas formand, Flemming Jensen (th.) og direktør Jens Pilholm. Pressefoto.
Civicas formand, Flemming Jensen (th.) og direktør Jens Pilholm. Pressefoto.

I Odense-bydelen Dalum skal MT Højgaard opfører et seniorbofællesskab for boligselskabet Civica.

Der er tidligere blevet valgt en interessegruppe af potentielt fremtidige beboere. De er blevet involveret i en række praktiske forhold undervejs i byggeriet, for eksempel i forhold til valg af materialer og selve udformningen af bofællesskabet frem mod indflytningen.

– En bolig i et seniorbofællesskab er en drøm for mange moderne seniorer, og efterspørgslen har kun været stigende igennem flere år. Trygheden og livet i fællesskabet og muligheden for at kunne trække sig tilbage til den private bolig er tillokkende for rigtig mange, siger Flemming Jensen, formand for Civicas bestyrelse.

Projektet skal bygges der, hvor Dalum Papirfabrik tidligere lå. MT Højgaard udvikler hele det nedlagte industriområde og bygger for Civica 58 seniorboliger i et miks af to- og treværelses boliger. I det foreløbige projekt er der fem opgange i bebyggelsen.

Hver opgang får et fælleslokale, som er tænkt som satellitter for et større fællesområde, hvor alle beboere kan samles. Der regnes og tegnes også på en tagterrasse øverst oppe med en fin udsigt over området. Der etableres elevatorer, der sikrer tilgængeligheden for seniorerne og deres gæster. Detaljerne omkring den færdige projektering skal nu udvikles og er endnu ikke på plads.

Der går forventeligt godt to år, før de første beboere kan sætte nøglen i egen dør. Byggestart forventes i foråret 2021 og indflytning i efteråret 2022.

Relateret indhold