MT Højgaard skal bygge for Balder

Parterne har indgået aftale om at opføre boligbyggeri i Høje Taastrup. Projektet er tegnet af Danielsen Architecture.
MT Højgaard skal for Balder Danmark opføre 13.500 kvadratmeter boliger i Høje Taastrup. Visualisering: Danielsen Architecture.
MT Højgaard skal for Balder Danmark opføre 13.500 kvadratmeter boliger i Høje Taastrup. Visualisering: Danielsen Architecture.

Efter nytår tager MT Højgaard første spadestik til en bebyggelse med lejeboliger på Skjeberg Allé i Høje Taastrup. Byggeriet bliver opført for ejendomsselskabet Balder Danmark A/S.

Det samlede boligareal bliver på ca. 13.500 kvadratmeter.

– Høje Taastrup er en by i udvikling. Over de næste år vil området ved Skjeberg Allé blive omdannet til et attraktivt boligområde med god infrastruktur, en central placering tæt på City2 og Høje Taastrup Station samt med rekreative grønne områder, som vi vægter højt og ser frem til at kunne tilbyde vores kommende beboere, siger projektchef Jacob Hovmøller, Balder Danmark A/S.

MT Højgaard har udviklet bebyggelsen på Skjeberg Allé, der er beliggende mellem Høje Taastrup Boulevard, Skåne Boulevard, Halland Boulevard og Skjeberg Allé.

I 2017 blev der i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune lavet en ny og ambitiøs lokalplan for området.

– Området vil, når det om få år er færdigudbygget, fremstå med en stor variation af boligtyper med rækkehuse, lejligheder, almene boliger, seniorboliger og nu også private udlejningsboliger. Bydelen vil have fokus på god arkitektur, grønne arealer samt spændende byrum med plads til både det private udeliv og fællesskabet, siger direktør for Projektudvikling i MT Højgaard, Christina Jørgensen.

Lejlighederne i bebyggelsen er designet af Danielsen Architecture og bliver efter planen opført som otte bygninger på hver fire etager, som i en fortolkning af den klassiske karrébebyggelse danner rammen om et fælles gård- og opholdsrum.

Lejeboligerne kommer til at bestå af to til fire-værelses lejligheder på mellem 66 og 101 kvadratmeter. Alle boliger har private udearealer som er syd- eller vestvendte.

Byggeriet bliver opført i to etaper, og første etape skal efter planen stå færdig i sensommeren 2020 og anden etape i starten af 2021.

Relateret indhold