Monsterhotelkæde forelsket i Danmark – åbner første hotel i Vejle

Den franske hotelkæde B&B Hotels med knap 700 hoteller i Europa åbner nu sit første nordiske hotel i Vejle. Kæden forventer at åbne flere danske hoteller i de kommende år.
Det nye B&B-hotel med 77 værelser åbner i Vejle i en totalrenoveret tidligere kontorbygning i starten af april.  Foto: Visit Vejle
Det nye B&B-hotel med 77 værelser åbner i Vejle i en totalrenoveret tidligere kontorbygning i starten af april. Foto: Visit Vejle

Med Femern Bælt-forbindelsens åbning i horisonten (pt. medio 2029) kan Danmarks turistbranche, detailhandel og restaurationer se frem mod en øget turiststrøm fra det sydligere Europa. På Sydsjælland forventer man flere bilkørende turister, og også i hotelbranchen vejrer man morgenluft.

Tyske Heimathafen Hotels har netop offentliggjort et ønske om ‘en større ekspansion på det danske hotelmarked’. Første skud på stammen er et nybygget, 12.200 kvadratmeter helårsbadehotel med op mod 100 værelser og 55 lejligheder på Rømø.

Der er også gang i eller planer om markante hotelbyggerier og -udvidelser i bl.a. Køge, Aarhus, Herning og Odense, og nu melder hotelkæden B&B Hotels sig så også på banen. Kæden har allerede knap 700 hoteller i 14 europæiske lande – men endnu ingen i Norden. Det bliver der lavet om på i begyndelsen af næste måned med åbningen af et hotel i centrum af Vejle – lige ved Vejle Banegård.

Max C. Luscher, adm. direktør for Central- og Nordeuropa hos B&B Hotels, siger:

– Danmark er et populært rejsemål både til fritids- og forretningsrejser. Derfor ser vi stort potentiale for vores hotelprodukt her. Hotellet (i Vejle, red.) er et vigtigt trin i vores ekspansionsstrategi. I de kommende år planlægger vi at lancere yderligere hoteller i Danmark for at udvide vores tilstedeværelse på markedet.

De tidligere blå facadeplader er i dag udskiftet med kobberfarvede plader. Foto: Visit Vejle
De tidligere blå facadeplader er i dag udskiftet med kobberfarvede plader. Foto: Visit Vejle

Gennemrenoveret for første gang i 30 år

Hotellet får til huse i en tidligere kontorbygning, der blandt lokale går under navnet Lilly-bygningen. Den blev sidst gennemgribende renoveret for 30 år siden, men har nu fået den helt store tur af Dansk Boligbyg. Entreprenøren har omdannet bygningens fire øverste etager fra kontor til 77 værelser med badeværelser – herunder 9 familieværelser, 3 handicapvenlige værelser og 42 komfortværelser, reception, morgenmadscafé samt personale- og vaskerum.

Desuden er taget fornyet, vinduerne udskiftet og de blå facadeplader erstattet af nye kobberfarvede.

– Vi er kommet i mål med renoveringen til rette tid og økonomi i forhold til de mange ubekendte elementer, der altid er til stede, når man skal arbejde med en eksisterende bygning, siger Anders Pabian fra Danica Ejendomme, der ejer ejendommen.

Relateret indhold