Minimal vedligeholdelse er i centrum for skoleudvidelse

Skou Gruppen har påbegyndt udvidelsen af Dragør Skole Nord, der er et projekt til 12 mio. kr.
Skou Gruppen har påbegyndt totalentreprisen på udvidelsen af Dragør Skole Nord. Det er dog en anden skole, der ses på billedet. Foto: Colourbox.
Skou Gruppen har påbegyndt totalentreprisen på udvidelsen af Dragør Skole Nord. Det er dog en anden skole, der ses på billedet. Foto: Colourbox.

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) har netop taget første spadestik på byggeriet, hvor Dragør Skole Nord udvides med en tilbygning, der bygges sammen med den eksisterende bygning. Skou Gruppen varetager totalentreprisen af byggeriet, der har en projeksum på 12 mio. kr.

Udvidelsen af skolen skal give plads til sammenlagt 900 børn på Dragør Skole Nord.

Vi har fra starten tænkt ind i projektet, at det skal være en solid bygning, så den bliver billig i drift.

Martin Skou Heidemann Direktør, Skou Gruppen

I den nye tilbygning bliver der bl.a. seks nye hjemklasser, grupperum og fællesarealer. I to af de nye klasselokaler etableres foldevægge, så lokalet kan lægges sammen med lokalet ved siden af. Det giver mulighed for, at eleverne kan lave gruppearbejde, og at der kan afholdes større arrangementer. I tilbygningen bygges også nye teknik- og depotrum samt garderober.

Behov ændrer sig

I udformningen af bygningen har Skou Gruppen lagt vægt på, at det bliver en smuk, lys og fleksibel bygning. Erfaringen er, at skolers behov ændrer sig med årene, og derfor skal bygningen være fleksibel. De bærende vægge bliver derfor placeret på en måde, der gør det nemt at ombygge tilbygningen, hvis den i fremtiden skal bruges eller indrettes på en anden måde.

– Vi har fra starten tænkt ind i projektet, at det skal være en solid bygning, så den bliver billig i drift. Gennem 10 år har vi lavet vedligeholdelsesopgaver på skoler på grund af vores driftsaftaler med kommuner, og vi har efterhånden renoveret næsten 100 skoler. Den erfaring, vi har fået derigennem, har vi tænkt ind i projektet i forhold til minimalt vedligehold og maksimal fleksibilitet, siger Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann.

Den nye tilbygning bygges på en grønt areal ved siden af Dragør Skole Nord og forbindes med den eksisterende bygning via en gangbro over en lysgård mellem skolen og det grønne område. Tilbygningen bygges op af betonelementer og mursten, så den kan holde til det slid, som en skole udsættes for.

Projektsummen for udvidelsen af Dragør Skole Nord er på 12 mio. kr., og byggeriet skal efter planen stå klar til sommer.

Relateret indhold