Mere forebyggelse skal fastholde lav ulykkesfrekvens hos MTH

I sidste uge holdt MT Højgaards byggepladser arbejdsmiljøuge med særlig fokus på forebyggelse.
Et betonsjak fra MT Højgaard trænede under arbejdsmiljøugen redningsøvelser. Holdet skulle redde en kollega, der simulerede at hænge i sin redningsline efter et fald. Foto: Thomas Hommelgaard.
Et betonsjak fra MT Højgaard trænede under arbejdsmiljøugen redningsøvelser. Holdet skulle redde en kollega, der simulerede at hænge i sin redningsline efter et fald. Foto: Thomas Hommelgaard.

Sidste år nedbragte MT Højgaard antallet af arbejdsulykker på byggepladserne til 7,7 pr. en million arbejdstimer. En vedvarende indsats skal sikre, at de flotte resultater fastholdes, og i sidste uge afholdt virksomhedens byggepladser derfor den tredje arbejdsmiljøuge på halvandet år.

– Det er vigtigt, at vi ikke begynder at slappe af nu, hvor det er tydeligt, at den store indsats de seneste år har virket. Vi er nået langt i arbejdet med både holdninger og adfærd, og nu intensiverer vi også den forebyggende indsats, forklarer QHSE Director Vinnie Sunke Heimann, der er ansvarlig for arbejdsmiljø, kvalitet og miljø i MT Højgaard.

Jo større viden vi har om, hvad der forårsager potentielt farlige situationer på alle vores byggepladser, desto bedre kan vi forebygge hændelserne.

QHSE director Vinnie Sunke Heimann MT Højgaard

Fokus på forebyggelse

MT Højgaard begyndte i efteråret på en meget systematisk indsamling af information om såkaldte tæt-på-hændelser og observationer, hvor medarbejderne fra alle virksomhedens byggepladser registrerer situationer, der potentielt set kunne føre til en ulykke.

– Jo større viden vi har om, hvad der forårsager potentielt farlige situationer på alle vores byggepladser, desto bedre kan vi forebygge hændelserne og tage viden med os fra den ene byggeplads til en anden, siger Vinnie Sunke Heimann.

I uge 44 afholder MT Højgaard endnu en arbejdsmiljøuge – denne gang for alle virksomhederne i koncernen.

Relateret indhold