Lyngby Stadion vil modernisere stadion og bygge nye studieboliger. Derfor sendes Lyngby Stadion i udbud. Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.
I forberedelsen af udbuddet indgår, at stadion fremadrettet skal være et lukket opvisningsstadion, hvilket det ikke er i dag. Byggeriet af studieboliger kan foregå på både øst-, nord-, og/eller sydtribunen, og der vil komme mellem 300 og 330 af slagsen. Samtidig skal stadion leve op til DBU’s krav, der blandt andet indeholder 6000 siddepladser.
Det er et flertal af alle partier pånær Enhedslisten i Lyngby-Taarbæk Kommune, der godkendte salget af stadion. Det glæder Sofi Osmani (K), der er borgmester i kommunen.
– I al den tid, jeg har siddet i kommunalbestyrelsen, har vores superligastadion været et varmt emne. Måske særligt fordi et superligastadion, hvor der spilles professionelt fodbold, ikke er en kommunal kerneopgave. Ved at sælge selve superligastadion med tilhørende byggeretter er målet at løfte kommunen for opgaven med at drifte og ombygge stadion, samtidig med at vi får tilført idrætsbyen nyt liv. Om det lykkes, vil afhænge af det kommende udbud, men jeg er glad for, at der har været bred opbakning til løsningen i kommunalbestyrelsen. En løsning, hvor der både lægges op til tidlig borgerinddragelse og et idræts- og ungdomslederkollegie med kommunalanvisning, siger hun til Lyngby-Taarbæk Lokalavisen.
Områdets naboer, grundejerforeninger og FIL (Fællesrepræsentationen for idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Kommune) vil blive inddraget i dialog forud for udarbejdelsen af det endelige udbudsmateriale.
Forvaltningen arbejder nu videre med præcisering af udbuddet, som forventes at finde sted i september 2019.