Lokal assistence fundet til monumentalt højhus-projekt

Ejendomsselskabet Olav de Linde har valgt DK2 som bygherrerådgiver på Mindet 6, mens WSP skal bidrage med rådgivning indenfor højhusbyggeri.
Mindet 6 bliver Aarhus højeste højhus. Illustration: C.F. Møller Architects.
Mindet 6 bliver Aarhus højeste højhus. Illustration: C.F. Møller Architects.

Et byggeprojekt på 48.000 etagemeter, hvoraf de cirka 7.000 er en eksisterende bygning, som skal bevares og moderniseres – samt et p-hus på mere end 11.000 kvadratmeter.

Den opgave burde være overvældende for de fleste – men løses skal den på Mindet 6, Ejendomsselskabets Olav de Lindes store højhusprojekt på Aarhus Havn.

Vi har høje ambitioner om et fremtidssikret DGNB Guld certificeret kvalitetsbyggeri.

Morten Sparvath Thomassen, Olav de Linde

Alene med opgaven står man dog ikke. Til hjælp har Aarhus-byggematadoren netop valgt to nye rådgivere: Nemlig DK2 og ingeniørfirmaet WSP, hvor førstnævnte bliver bygherrerådgiver

– Det er med stor ydmyghed, at vi går til opgaven. Ydmyghed både i forhold til den tillid Ejendomsselskabet Olav de Linde har udvist ved at vælge vores team og ved at skulle levere rådgivning, der tilgodeser de fremtidige brugere af bygningerne og det spændende bymiljø, der vil blive skabt omkring Mindet 6, udtaler Mads Konge Petersen, markedschef WSP, og Morten Dencker Grønbæk, partner DK2 Bygherrerådgivning.

År undervejs

Projektet har været under udarbejdelse siden 2014 og undervejs har bygherren fået rådgivning af arkitektfirmaet C.F. Møller A/S, der har designet både højhuset og P-huset.

Rambøll, Ingeniørfirmaet Søren Jensen A/S, GEO samt landinspektørfirmaet Aakjær har undervejs bidraget med yderligere dokumentation i forbindelse med det samlede udbudsprojekt.

Den resterende del af projekteringen vil blive udført delvist af Ejendomsselskabet Olav de Lindes egen tegnestue samt den valgte totalentreprenørs rådgivere.

– Vi har valgt konsortiet med DK2 og WSP, fordi vi på den måde både får en stærkt lokalt forankret bygherrerådgiver, der samtidigt kan mønstre specialiseret og global erfaring med højhusbyggeri, siger Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde. Han uddyber:

– Vi har høje ambitioner om et fremtidssikret DGNB Guld certificeret kvalitetsbyggeri, der viser vejen indenfor både energieffektivitet, bæredygtighed og state of the art teknologiske løsninger, og det forventer vi, at dette samarbejde vil underbygge og sikre, lyder det.

Den forventelige byggestart er foråret 2022, og byggeriet vil vare ca. fire år.

Relateret indhold