Foreningen Rejsearbejder.dk har rettet henvendelse til by- og boligminister Carsten Hansen (S) og advarer mod at fjerne BoligJobordningen:
– Mange firmaer, især de mindre samt håndværkere, er afhængige af, at ordningen fortsættes. I UdkantsDanmark er det i forvejen umuligt at få lån fra banker og kreditforeninger. Det bliver endnu vanskeligere, når der ikke indgår et tilskud som en del af egenkapitalen. Flere huse/ejendomme vil komme til at forfalde i Danmark. Foreningen Rejsearbejdere.dk. henviser til, at der burde oprettes en form for Investeringsbank, der har vist sig at være effektiv i delstaten Slesvig – Holsten, skriver foreningens formand Hans Erik Meyer.
Han henviser til, at 5.200 familier i Slesvig-Holsten fik billige huslån og 1.000 fik ydet støtte til moderniseringer. Det skabte svarende til 11,2 milliarder kroner i omsætning hos håndværkerne. En anden succes er de såkaldte mikrolån på 22.500-111.000 kroner til iværksættere.
Meget større beløb
Hans Erik Meyer peger på, at de 11,2 milliarder kroner er meget større beløb end det danske tilskud i BoligJobordningen, og at Slesvig-Holsten kun har cirka halvt så mange indbyggere som Danmark.
Derfor opfordres regeringen til at overveje tilskud til materialer i bygge- og anlægssektoren i stedet for et løntilskud som i BoligJobordningen.
Han noterer, at en del udlejningsejendomme renoveres ved at finansieringen indirekte sker ved brug af billige, østeuropæiske firmaer og arbejdskraft:
– Det kan give en stor økonomisk gevinst, skriver Hans Erik Meyer og slutter:
– Det giver ikke beskæftigelse til de ledige danskere og deres firmaer. Hvilke ideer om lån og tilskud har ministeren med hensyn til beskæftigelsen af de mange, der bliver ledige på arbejdsmarkedet såfremt BoligJobordningen falder væk?..