Kvinder skal til tops hos byggevarekæmpe

I 2025 er målet, at kvinder skal udgøre mindst 25 procent af ledelsen i Xella Group, der står bag byggesystemerne Ytong, Multipor, Silka og Hebel.
Hos byggevarekæmpen Xella arbejder man på at få flere kvinder ind på ledende poster. Pressefoto.
Hos byggevarekæmpen Xella arbejder man på at få flere kvinder ind på ledende poster. Pressefoto.

Byggeriet er traditionelt en mandsdomineret verden, og tal fra Danmarks Statistik viser da også, at andelen af kvindelige ledere i den danske bygge- og anlægsbranche i 2017 udgjorde bare 6,8 procent.

Dermed er der et betydeligt potentiale for øget ligestilling, og det vil Xella Group, der står bag byggesystemerne Ytong, Multipor, Silka og Hebel, nu være med til at indfri.

Helt konkret har koncernen, der beskæftiger over 7000 ansatte på verdensplan, sat sig som mål, at mindst 25 procent af de ledende stillinger skal være besat af kvinder inden 2025.

Allerede i dag udgør andelen af kvindelige ledere i Xella Group 18 procent og kigger vi isoleret på Danmark, er der lige nu 35 procent kvindelige ansatte, heraf én leder. Da der er tre danske ledere, er der der således 33 % kvindelige ledere i Danmark.

Men selv om det ifølge CEO i Xella Scandinavia Fredrik Johansson er pænt i forhold til resten af branchen, er der stadig et stykke vej til målet:

– Byggeriet har typisk været et mandefag, og det er vi nødt til at ændre på, hvis vi fortsat vil kunne tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Hele branchen står med et kæmpe behov for digital transformation og grøn udvikling, og her er der behov for alle talenter. Det er derfor vigtigt at øge mangfoldigheden og få sat skub i ligestillingen.

Med FN’s verdensmål som guideline

Målet om flere kvinder på ledelsesniveau er forankret i Xella Groups bæredygtighedsstrategi, der med afsæt i FN’s verdensmål sætter fokus på såvel de miljømæssige og sociale som forretningsmæssige aspekter.

Koncernen har formuleret en drejebog med konkrete mål og initiativer på en række områder, der omfatter alt fra CO2-reduktioner og øget genanvendelse til minimering af arbejdsulykker. For eksempel har Xella også mål om 30 procents CO2-reduktion inden 2030 i forhold til 2019.

– Bæredygtighed er blevet vores grundlæggende strategiske fokus, og det omfatter både de miljømæssige, sociale og økonomiske faktorer, uddyber Fredrik Johansson.

Relateret indhold