Kritik af offentlige udbud

Et par af de større danske entreprenørkoncerner skyder med skarpt mod især Danske Regioner, som de mener er for dårlige til at forberede projekter før udbudsrunder.
Entreprenørerne mener, at blandt andet supersygehusene er udbudt, selvom de i realiteten slet ikke var bygbare og forberedte godt nok. Arkivfoto: DNV-Gødstrup.
Entreprenørerne mener, at blandt andet supersygehusene er udbudt, selvom de i realiteten slet ikke var bygbare og forberedte godt nok. Arkivfoto: DNV-Gødstrup.

Entreprenørkoncernerne Hoffmann og MT Højgaard er i dagens udgave af dagbladet Børsen ude med kritik af Danske Regioners forarbejde før offentlige udbud af større projekter – især supersygehusene.

Entreprenørerne mener, at der er så stor risiko forbundet med at byde på projekterne, at de ofte helt undlader.

Jeg ville gerne lave mere offentligt byggeri. Men de store nybyggerier har været for vanskelige at byde på.

Adm. direktør Torben Bjørk Nielsen Hoffmann

– Jeg ville gerne lave mere offentligt byggeri. Men de store nybyggerier har været for vanskelige at byde på, siger adm. direktør Torben Bjørk Nielsen fra Hoffmann til Børsen.

Samme oplevelse har man hos MT Højgaard, hvor koncerndirektør Jesper Nordby forklarer, at man ser udbudte projekter, der i realiteten slet ikke er færdigprojekterede og bygbare. Han nævner supersygehusene, som alle er blevet udskudt i flere år.

Regioner tilbageviser

Hos Danske Regioner mener man, at kritikken er skudt over mål.

– Det er rigtigt, at i de komplicerede byggerier er der opstået nogle tvivlsspørgsmål. Men langt de fleste gange er det blevet løst. Det kan være, at entreprenørerne med kritikken forsøger at dække sig ind, fordi det er kommet bag på dem selv, at byggeriet kan være kompliceret en gang imellem, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen til avisen.

Relateret indhold