Københavnerne skal vide mere om Niels Bohr Bygningen

Viden om nye del af Københavns Universitet skal være tilgængeligt for alle forbipasserende.
35 bannere på hver tre meter hænger nu på byggepladshegnet til den nye Niels Bohr Bygning. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter samt Christensen & Co Architects.
35 bannere på hver tre meter hænger nu på byggepladshegnet til den nye Niels Bohr Bygning. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter samt Christensen & Co Architects.

Fakta om Niels Bohr Bygningen

  • – Er cirka 52.000 kvadratmeter
  • – Forventes færdig i 2019. Herefter overtager Københavns Universitet bygningen
  • – Er tegnet af Vilhelm Lauritzen og Christensen & Co Arkitekter
  • – Landskabsprojektet er lavet af GHB Landskabsarkitekter
  • – Rambøll er totalrådgiver, mens Sweco står for byggeledelsen

Vejdirektoratet er for tiden i gang med at bygge Niels Bohr Bygningen på Jagtvej i København. For at oplyse de forbipasserende borgere omkring byggeriet er der nu blevet hængt 35 bannere op for at forklare byggeriet, dens arkitektur og dens naturvidenskabelige kendetegn.

– Der er meget høj aktivitet inde i Niels Bohr Bygningen. Vi har omkring 400 håndværkere på byggepladsen, og nu har vi sat bannere op på vores byggepladshegn, så naboer og københavnere kan få viden om bygningen. Det er en helt speciel bygning, som vi synes, andre også skal have fornøjelsen af at kende til, siger projektchef Jørn-Orla Bornhardt fra Vejdirektoratet.

På bannerne kan man blandt andet læse, at Niels Bohr Bygningen bliver hjemsted for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, og at bygningens facader gengiver forskellige naturvidenskabelige formler såsom pi og det gyldne snit.

Begge sider af Nørrebro

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen er et led i regeringens investeringsplan for modernisering af universiteternes laboratorier, og bygningen vil indeholde over 100 laboratorier til fakultetets studerende og forskere, når den formentlig står færdig i sommeren 2019. Det er cirka 52.000 kvadratmeter stor og består af to bygninger placeret på hver sin side af Jagtvej, mens de er forbundet af en broforbindelse over vejen og en offentlig tunnel under.

Når bygningen står klar, bliver den overdraget til Københavns Universitet.

Relateret indhold