Dagen efter Københavns Kommune har meldt ud, at den ønsker at opføre 40.000 nye boliger i løbet af de næste 12 år, løftes sløret for, at det bliver Sjælsø Management, der skal styre opførelsen af de ca. 900 boliger, heraf 25 % almene, der skal bygges på Stejlepladsen.
Første etape på 284 boliger sættes i gang allerede i næste uge, oplyser Sjælsø Management:
– Det er et meget ambitiøst projekt, hvor der tænkes nyt – især når det kommer til bæredygtighedstiltag og genanvendelse af byggematerialer, siger adm. direktør Flemming Joseph Jensen.
Utraditionel klyngebebyggelse
Det var et bredt flertal i København Kommunes Borgerrepræsentation der i februar 2021 besluttede, at der skal opføres et boligbyggeri på Stejlepladsen.
Visionen for Stejlepladskvarteret er, at det skal være en utraditionel klyngebebyggelse med stor variation i farver, højde og facader, hvor man blandt andet vil anvende genbrugsmaterialer. Ud over de ca. 900 boliger kommer der grønne gårdrum og mindst 800 træer, hvilket vil få området til at adskille sig fra andre københavnske boligområder.
Stejlepladsen udvikles af Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S, som er ligeligt ejet af Udviklingsselskabet By & Havn og PFA Pension.
Boligbyggeriet bliver opført i etaper, hvor første etape, der skal bebygges, er området langs Bådehavnsgade. Her vil der blive opført boliger af forskellig type og størrelse, og ligesom på resten af området vil hver fjerde boligkvadratmeter være almen.
Et meget specielt projekt
Den store variation af hustyper er ifølge Flemming Joseph Jensen med til at gøre opgaven endnu mere interessant.
– Det er et meget specielt projekt, netop fordi der er så stor differentiering af boligerne. Både i forhold til de forskellige boligtyper, men også når det kommer til udformning og placering af husene, hvor man er gået væk fra den klassiske karré og i stedet satser på klynger af forskelligartede huse, forklarer han.
Det forventes, at de første beboere kan flytte ind på Stejlepladsen i løbet af 2026.