Kartoffelcenter til 60 mio. skyder op i Brande

Et kombineret kontor og innovationscenter helliget udviklingen af kartoffelbaserede fødevarer er på vej i det midtjyske - Jakobsen & Blindkilde bygger for KMC
Kartoffelspecialisten KMC bygger et 4000 kvm stort innovationscenter og kontorfaciliteter i Brande. Illustrationer: Arkikon.
Kartoffelspecialisten KMC bygger et 4000 kvm stort innovationscenter og kontorfaciliteter i Brande. Illustrationer: Arkikon.

I år kan Kartoffelmelcentralen fejrer sin 90 års fødselsdag. Ganske vist under det nyere og mere strømlinede navn – KMC. Født af et statsligt initiativ i 1933, der skulle give Danmark sin egen produktion af kartoffelstivelse.

Et vigtigt forsyningsmæssigt tiltag, hvor Kartoffelmelcentralens opgave var at afsætte syv danske fabrikkers produktion.

I dag er KMC blevet til en vidt forgrenet international forretning med salg i over 80 lande og virksomheden er gået fra blot at sælge kartoffelstivelse til at have 60 forskellige kartoffelbaserede produkter på hylderne.

Den innovative udvikling med nye kartoffelprodukter bliver nu styrket yderligere. Det Herningbaserede KMC er nemlig i gang med at opføre et nyt kombineret kontor og innovationscenter i nabobyen Brande.

Det nye center bliver på 4.000 m2 og skal bygges i 3 etager samt kælder. I stueplan i den nye kontorbygning etableres selve innovationscenteret. Her får KMC optimeret deres forhold til udvikling af nye produkter til deres portefølje af kartoffelbaserede fødevarer og bindemidler.

På de to øverste plan etableres nye kontorer, og i kælderen bliver der egenproduktion.

Det er den NCC-ejede virksomhed Jakobsen & Blindkilde, der står for byggeriet, som udføres i totalentreprise.

– Det er en ret udfordrende og spændende opgave. Der indgår både gas, damp, trykluft m.m. i bygningen, så der er meget at holde styr på, siger Lasse Bennedsgaard, senior projektchef i Jakobsen & Blindkilde.

– I og med, at det er en sammenbygning af nye og eksisterende kontorer, er det vigtigt for os at fastholde en god dialog, så vi opnår den bedste proces for alle parter.

Ordren er på ca. 60 mio. DKK og bogføres under Building Nordics i 2. kvartal 2022. Arbejdet er påbegyndt og forventes afsluttet i marts 2024.

Relateret indhold