Kæmpe-renovering i Albertslund går endelig i gang

Nordstern er blevet valgt til at skulle renovere de 888 almene boliger i Hedemarken, og dermed kan beboerne nu se frem til en lavere energiregning, når arbejdet står færdigt.
Beboerne beboerne i Hedemarken i Albertslund har i et år ventet tålmodigt på, at renoveringen skulle gå i gang.
Beboerne beboerne i Hedemarken i Albertslund har i et år ventet tålmodigt på, at renoveringen skulle gå i gang.

Fra 1967 til 1969 blev boligerne i Hedemarken i Albertslund opført.

Området har kortvarigt været på listen over Danmarks udsatte boligområder, men udviklingen er ved at vende.

Nu skal en renovering bidrage yderligere til den positive udvikling således, at området bliver endnu mere attraktivt for familier, der gerne vil bo billigt, tæt på København og tæt på naturen.

Læs også: Sætter Hernings nye plus i gang med 198 svanemærkede boliger

Til at stå for renoveringen har boligselskabet AKB, Albertslund og deres byggeforretningsfører KAB valgt Nordstern, der rykker ind i området til maj.

De fleste lejligheder er beboet under renoveringen, men i otte opgange vil beboere blive genhuset, da der her skal ombygges lejligheder til tilgængelighedsboliger og isættes elevatorer.

Renoveringen får finansiel støtte fra Landsbyggefonden.

Nyt tag og facade, solceller og efterisolering

Hedemarken består af i alt 888 boliger fordelt på 18 boligblokke – seks lave blokke og 12 høje. De seks lave blokke skal alle have udskiftet facade og tag. Beboerne kan efter renoveringen se frem til en lavere energiregning, da alle boliger også efterisoleres. De 12 høje blokke får ligeledes udskiftet facade og tag, samtidig med at de får påbygget altaner.

På toppen af Hedemarken anlægges nye solcelleanlæg, som er en del af et pilotprojekt fra Landsbyggefonden. Derudover skal lejlighederne efterisoleres, hvilket vil nedbringe varmeforbruget i den enkelte lejlighed.

Læs også: Nordstern valgt til NREPs friplejehjem i Kolding

Energibesparelserne er dog ikke nær så synlige som det grønne islæt, der kommer på udenomsarealerne. Her får alle opdaterede gårdhaver og belægning.

– Vi er meget glade for, at Boligselskabet AKB, Albertslund har valgt os som hovedentreprenør på Hedemarken. Det er en dygtig og ambitiøs boligorganisation, vi har samarbejdet med i planlægningen af denne renovering, og det er godt at se, at den deler vores ønske om at kunne levere et mere bæredygtigt byggeri til de beboere, der skal bo og leve her, siger Torben Modvig, Group CEO i Nordstern.

Renoveringen forventes at stå færdig ved udgangen af 2026.

Relateret indhold