Jorton er totalentreprenør på nyt projekt i Køge

På en af Køges sidste centrale byggegrunde skal Jorton opføre 29 lejligheder for Agat Ejendomme.
Byggeriets udtryk kommer til at spille godt sammen med bymidtens nye og gamle arkitektoniske historie, takket være Norconsult Arkitektur, der har tegnet et byggeri, hvor fællesskaber og optimale boligforhold går hånd i hånd.
Byggeriets udtryk kommer til at spille godt sammen med bymidtens nye og gamle arkitektoniske historie, takket være Norconsult Arkitektur, der har tegnet et byggeri, hvor fællesskaber og optimale boligforhold går hånd i hånd.

Byens arkitekturpolitik har også trukket mange overskrifter og i 2020 blev Køge nomineret til årets Byplanpris og borgmester Marie Stærke blev tildelt borgmesterprisen “Danmarks Arkitekturborgmester”, der uddeles af Arkitektforeningen.

Derfor er det med en vis ærefrygt, at Jorton som totalentreprenør går i gang med at bygge på en af Køge Centrums sidste byggegrunde: Køge Kyst B11/B12.

Det bliver næsten som at sætte et punktum på byens spændende arkitektoniske rejse.

Byggeriet består af tre længebygninger med asymmetrisk saddeltag forbundet af to forskudte mellembygninger, hvor forskydningerne af mellembygningerne skaber to gårdrum, der skærmes mod Ivar Huitfeldtvej og banelegemet.

Arkitekterne bag projektet fra Norconsult Arkitektur har skabt et byggeri, der både er nyt og moderne i sit udtryk, samtidig med at det går i dialog med Køges ældre huse. Facaderne er muret i en lys teglsten, der vil give lys og lethed til gårdrummende og projektet som helhed. På gavlene, både mod Strædet og mod Ivar Huitfeldtsvej, arbejdes der med en yderligere detaljering af murværket.

Boligerne er udformet, så de byder op til socialt samvær. Små haver, fælles tagterrasser og store grønne gårdrum gør det muligt at interagere med sine naboer, samtidig med at man kan skabe sig sine egne små frirum. Haverummene åbner sig også op mod vest, så de er skærmet mod støj fra havnen mod øst. Der er dermed skabt optimale boligforhold til børnefamilier, da også de fleste lejligheder vil være på mellem tre og fire værelser. Der vil også være mindre to-værelses lejligheder så man får en varieret beboersammensætning.

Store ambitioner på en lille byggeplads

Når man skal til at bygge på en af Køges sidste centrale byggegrunde, er der nogle begrænsninger i forhold til byggepladsens udformning:

– Vi har næsten ikke noget plads at gøre godt med. Så vi skal som entreprenør virkelig fokusere på at lave en stram plan for, hvordan vi får kørt materialer ind og ud af byggegrunden, samtidig med der skal være plads til at det fornødne udstyr. Der er ingen spildplads, hvilket sætter strikse krav til vores koordinering, fortæller Kenneth Johansen, der er regionschef for Jortons sjællandske afdeling.

Byggeriet forventes at gå i gang omkring 1. juli efter, at Køge Museum har færdiggjort deres arkæologiske udgravninger:

– Alt efter museets udgravninger, forventer vi opstart af byggeriet hurtigst muligt. Der er en stram proces med en forventet aflevering i september 2022. Men vi er optimistiske i forhold til projektet og der er en god dialog alle parter imellem, så vi er sikre på, at det bliver et byggeri, som kan leve op til områdets høje arkitektoniske kvaliteter, afslutter Kenneth Johansen.

Relateret indhold