Husbygger forgylder lokal partner

XL Byg Brejnholt Vejle og Eurodan-huse har indgået et samarbejde, der har til formål at øge værdiskabelsen for alle involverede parter.
Eurodan-huses Ole Torp (tv. ) og XL-Byg Brejnholts Mogens Gram er glade for det nye samarbejde. Pressefoto.
Eurodan-huses Ole Torp (tv. ) og XL-Byg Brejnholts Mogens Gram er glade for det nye samarbejde. Pressefoto.

Når det kommer til materialer til sokler, så skal typehusbyggeren Eurodan-huse bruge en hel del af dem.

Til det formål har man nu etableret et unikt samarbejde med lokale XL Byg Brejnholt, der løber op i omkring 200 millioner kroner. Det skønner Ole Torp, indkøbschef hos Eurodan-huse:

– Vi bygger mange huse, og har selv sagt behov for mange sokler. Derfor giver det god mening at indgå et strategisk samarbejde med en partner, der kan levere materialer i store mængder, og til konkurrencedygtige priser, forklarer han.

Aftalen går ud på, at Eurodan-huses forskellige entreprenører, som opfører sokler, nu kan købe materialer via en indkøbsaftale, der grundet den store samlede volumen er langt mere fordelagtig, end hvad den enkelte entreprenør ellers kan få.

Hård konkurrence

Formålet med aftalen for Eurodan-huse er, at de på den måde gør sig til en mere attraktiv partner for entreprenørerne. Og det er nødvendigt givet, at tiderne er, som de er:

– Konkurrencen i markedet er hård. Og det er ikke kun konkurrencen om kunderne, men også om de bedste håndværkere, siger Thomas Dahl, der er administrerende direktør hos Eurodan-huse.

En af udfordringerne hos Eurodan-huse var, at entreprenørerne har andre kundeprojekter, og hvis de tager Eurodan-huses indkøb ud af deres samlede indkøb, medfører det højere priser for dem på det øvrige. Løsningen var derfor et fordelsprogram, hvor den enkelte entreprenør kan trække på Eurodan-huses indkøbsaftale til alle sine projekter.

Fast kilde til indtæger

For XL BYG Brejnholt er aftalen også vigtig, fordi aftalen er en fast indtægtskilde. Ved at indgå lignende aftaler, sikrer man sig løbende en stor mængde ordrer.

Desuden viser det lokale byggemarked sig som en stor kapacitet i branchen, hvilket kunne bane vejen for flere lignende samarbejder.

– Vi slår vores position fast: XL Byg Brejnholt er en stærksamarbejdspartner – også for de store spillere i branchen, siger Mogens Gram, direktør hos XL Byg Brejnholt.

Nu da aftalen er indgået, skal parterne fortsætte arbejdet med at afdække potentialet for den enkelte entreprenør og indgå individuelle aftaler.

Relateret indhold