Horns Rev 3 Europas billigste

Den lave pris på vindstrøm fra Horns Rev 3, hjælper havvind til at blive konkurrencedygtig med fossile energikilder, hvilket styrker den grønne omstilling.
Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.

Energistyrelsen skriver i en pressemeddelelse om prisen på strøm fra Horns Rev 3, at afregningsprisen bliver 77 øre pr. kWh, hvilket er 32 pct. billigere end sidst Danmark byggede en vindmøllepark.

– Den lave pris er ikke bare god for Danmark, men også for den internationale grønne omstilling. Det generelle prisfald i markedet for vindstrøm betyder, at havvind nu er godt på vej til at blive et konkurrencedygtigt alternativ til traditionelle fossile energikilder, og samtidigt har vi udviklet en effektiv udbudsmodel, som hele Europa kan lade sig inspirere af, siger Rasmus Helveg Petersen.

Udbuddet åbner for andre bydere end de selskaber, vi kender fra de store udbud.

Rasmus Helveg Petersen Klima-, energi- og bygningsminister

Det forventes af Energistyrelsen, at etableringen af Horns Rev 3 vil skabe 7.000 årsarbejdspladser fra 2016 og tre frem.

Kystnære Havmøller

Energistyrelsen har netop skudt udbuddet af kystnære havmøller i gang. Udbuddet er mindre end storskalaudbud som Horns Rev, samtidig forventes kun nogle af områderne at blive udnyttet, hvilket øger konkurrencen.

– Udbuddet åbner for andre bydere end de selskaber, vi kender fra de store udbud. Det fremmer konkurrencen både ved dette og fremtidige udbud af havvind. Det kan lede til mere omkostningseffektive priser – til gavn for de danske elforbrugere, siger Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Fristen for ansøgning er 26. maj og parkerne skal stå færdige i 2020.

Relateret indhold