Gymnasiet er en svær konkurrent for erhvervsskolerne

Formand for Dansk Byggeri Bornholm, Jens Koefoed. Foto: Ricky John Molloy.
Formand for Dansk Byggeri Bornholm, Jens Koefoed. Foto: Ricky John Molloy.

Studenterhuen virker stadig mere tillokkende på danske unge end mulighederne på landets erhvervsskoler. På Folkemødet 2014 i denne uge er Dansk Byggeri Bornholm repræsenteret i en debat om erhvervsskolernes rang på de unges liste over populære ungdomsuddannelser

Langt de fleste danske unge vælger gymnasiet til efter folkeskolens afgangseksamen, men hvad skal der til for at sikre flere dygtige unge til erhvervsskolerne? Kan regeringens nye erhvervsskolereform spille ind på erhvervsskolernes popularitet? Det er nogle af de spørgsmål, som jeg, skal være med til at debattere på Folkemødet ved et arrangement på torsdag kl. 16 i Professionshøjskolen Metropols telt.

Dårligt ry

Det er en rigtig spændende og vigtig debat, som jeg glæder mig til at deltage i. Erhvervsskolerne har længe haft et blakket ry som social skraldespand. Men det ry skal vi for alvor have lavet om på, og her kan indholdet i den nye erhvervsskolereform muligvis spille ind.

På Bornholm ved vi, at vi kommer til at mangle cirka 250 håndværkere frem mod 2020, og det er ikke holdbart. Derfor skal erhvervsuddannelserne helst stige i popularitet.

Den nye erhvervsskolereform indeholder blandt andet adgangskrav i form af bestået karakter i dansk og matematik, og det ser vi meget positivt på.

Reformen er klart et tegn på og signal om, at politikerne på Christiansborg ønsker, at flere unge ser erhvervsskolerne som et reelt alternativ til gymnasiet. Spørgsmålet er så bare, om midlerne til at sikre kvalitetsløftet er prioriteret højt nok.

Relateret indhold