Grænser for udbud og tilbud

Forslag til ny udbudslov: Offentligt udbud når kontraktværdien overstiger 38,6 mio. kr.
Overstiger værdien af kontrakten 38,6 mio. kroner, skal bygge- eller anlægsopgaven i offentligt udbud. Foto: Torben Jastram.
Overstiger værdien af kontrakten 38,6 mio. kroner, skal bygge- eller anlægsopgaven i offentligt udbud. Foto: Torben Jastram.

Det er sikkert de fleste bekendt, at det ikke er Danmark selv, men EU, der fastlægger, hvilken værdi en anlægsopgave eller byggeri skal overskride, for at det skal i offentligt udbud.

Det er udbudsdirektivet, der fastsætter tærskelværdierne for, hvornår en opgave skal i offentligt udbud.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen oplyser, at offentlige bygge- og anlægskontrakter efter forslaget til en ny udbudslov skal i offentligt udbud, når værdien af kontrakten mindst svarer til 38.624.809 kroner – eksklusiv moms.

For så vidt angår bygge- og anlægsopgaver, der er mindre end udbudsdirektivets fastsatte værdi på 38,6 millioner kroner, følger det af den danske tilbudslov, at der skal holdes en licitation for opgaver, der har en samlet værdi over 3 millioner kroner. For opgaver mellem 300.000 kroner og 3 millioner kroner kan der ligeledes gennemføres en licitation, alternativt skal der indhentes tilbud i form af underhåndsbud. I modsætning til grænserne i Udbudsloven er grænserne i Tilbudsloven altså fastsat nationalt.

Relateret indhold