Gode takter i regeringsgrundlaget

Regeringen har indset, at uden bygge- og ejendomsbranchen kan den ikke nå sine mål om blandede boligområder og grønne løsninger.

Det er et meget ambitiøst reformprogram, som den nye SVM-regering nu har fremlagt.

Indenfor bygge- og ejendomsområdet er det værd at lægge mærke til, at regeringen vil gøre det nemmere at bygge ejerboliger udenfor de store byer og lempe reglerne for nedrivning og salg af tomme boliger.

Også genanvendelse og de blandede byer med mange forskellige ejerformer står højt på regeringens ønskeliste.

Regeringen nedsætter også en energikrisestab som skal sikre, at der kommer fart i den grønne omstilling. En vigtig opgave for denne er at skaffe fjernvarme til langt flere boliger. Dels af hensyn til miljøet men også af hensyn til den enkelte boligejers økonomi.

Endelig har regeringen fokus på at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Noget vi fra branchen kun kan hilse meget velkommen. Alt i alt er der gode takter i regeringsoplægget.

Det står helt klart, at den nye regering kun kommer i mål, hvis den er i stand til at sikre et godt samarbejde og etablere solide partnerskaber med resten af det danske samfund.

Med afskaffelsen af lagerbeskatningen er regeringen kommet bygge- og ejendomsbranchen i møde, og vi bør som samlet branche går positivt og konstruktivt i dialog med regeringen.

Udover initiativerne rettet mod bygge- og ejendomsbranchen vil regeringen afskaffe snærende bånd og regler der både modvirker væksten i erhvervslivet, og de offentlige ansattes ønsker om selv at tilrettelægge deres arbejde. Den frisættelse skal vi hilse velkommen, og vi skal bidrag til at unødvendigt bureaukrati i kommunernes sagsbehandling af byggesager bliver luget helt væk.

Vi må erkende, at en samlingsregering over midten ikke leverer alt det, vi kunne tænke os. Men vi skal samtidigt være ærlige og se i øjnene, at de internationale udfordringer Danmark står overfor nødvendiggør både kompromiser og prioriteringer.

Lad os nu række hånden frem til et stærkt samarbejde om den blandede by med boliger til alle. Jeg er helt sikke på at bygge- og ejendomsbranchen er klar til at komme i arbejdstøjet.

Relateret indhold