Gennemrenoverer Glaskuben til ny lejer

Den ikoniske Glaskuben, som har prydet Kalvebod Brygge i mere end 20 år, skal have ny lejer og skal derfor ombygges og renoveres til den helt store guldmedalje.
Nykredit opførte Glaskuben i 2001 og har siden beboet den ikoniske bygning med de mange store vinduer. Nu flytter Nykredit til nyt domicil i Nordhavn.
Nykredit opførte Glaskuben i 2001 og har siden beboet den ikoniske bygning med de mange store vinduer. Nu flytter Nykredit til nyt domicil i Nordhavn.

I starten af 2024 flytter Nykredit fra sit snart tidligere hovedsæde Glaskuben på Kalvebod Brygge til sit nye hovedsæde i Københavns Nordhavn. Derfor har ejeren af bygningen, ejendomsinvesteringsselskabet Dades, afsøgt markedet efter en ny lejer, der har lyst til at flytte ind i den ikoniske bygning.

Nykredit har boet i Glaskuben siden 2001, hvor den blev opført. Nu bliver det så en anden bank, Jyske Bank, der samler sine aktiviteter i hovedstadsområdet og får glæde af udsigten over vandet og byen fra bygningens 10 etager over gadeplan.

Læs også: Vil investere en halv milliard i Hørsholm bymidte

Dades har ejet Glaskuben og nabobygningen Krystallen på Kalvebod Brygge siden 2016, hvor ejendomsselskabet købte begge bygninger af Nykredit for 1,6 mia. kr.

Ejendomsinvestoren Nrep har siden 2021 forvaltet alle Dades’ ejendomme og butikscentre, og skal derfor nu i gang med en større ombygning og renovering af Glaskuben.

Ombygning og renovering forventes at være tilendebragt medio 2025.

Relateret indhold