Gem regningen

Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at håndværkerfradraget genindføres med tilbagevirkende kraft, hvis han bliver statsminister efter næste valg.
Lars Løkke Rasmussen lover en genindførelse af håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, hvis Venstre vinder det kommede folketingsvalg. Pressefoto.
Lars Løkke Rasmussen lover en genindførelse af håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, hvis Venstre vinder det kommede folketingsvalg. Pressefoto.

Det er snart flere måneder siden, at Dagens Byggeri kunne fortælle, at blå blok ville genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, hvis de kommer til magten efter næste valg.

Derfor lød der da også en opfordring til at gemme håndværkerregningen, hvis man skal have udført opgaver i 2015.

Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, da Lars Løkke Rasmussen onsdag annoncerede, at kommer der en Venstre-ledet regering efter folketingsvalget, vil BoligJobordningen blive genindført med tilbagevirkende kraft:

Ingen stop-and-go effekt

– Det er gode nyheder, siger Morten Frihagen, der er direktør i Dansk Håndværk, til Dagens Byggeri:

– Det giver danskerne tryghed for, at de ikke bliver snydt for et fradrag, når eller hvis de borgerlige partier genindfører håndværkerfradraget. Nu kan de sætte gang i de projekter, de havde planlagt, i vished om, at skifter Folketinget flertal efter valget, skal de bare have gemt regningen. Så får de samme fradrag, som før den nuværende regering fjernede håndværkerfradraget. Havde Lars Løkke Rasmussen og de øvrige borgerlige partier ikke lovet det med tilbagevirkende kraft, ville der være en risiko for, at markedet gik i stå, fordi folk hellere ville vente med at få udført opgaver, til ordningen var genindført. Det ville have skabt en stop-and-go effekt, og det er ingen tjent med, siger Morten Frihagen

Relateret indhold