Fuld fart på logistikken: T. Hansen opfører kæmpelager i Middelfart

Knap 69.000 kvm, 150.000 varenumre, 160 robotter og ca. 30 plukkeporte. T. Hansens nye effektive logistikcenter i Middelfart giver mindre transport og plads til mere vækst.
T. Hansens nye højlager og logistikcenter i Middelfart er opdelt i to dele. Den mindre, 12.200 kvm bygning til venstre er dæklager og -hotel. Den øvrige bygningsmasse bliver lager og administration.
T. Hansens nye højlager og logistikcenter i Middelfart er opdelt i to dele. Den mindre, 12.200 kvm bygning til venstre er dæklager og -hotel. Den øvrige bygningsmasse bliver lager og administration.

T. Hansen – højlager, logistikcenter og administration

  • Adresse: Stensgårdvej 30, 5500 Middelfart
  • Bygherre: T. Hansen Gruppen
  • Entreprenør: DS Flexhal
  • Bygherrerådgiver: Roy Würtz ApS
  • Logistikrådgiver: Logi Systems
  • Byggestart: Februar 2024
  • Forventes færdigt: Januar 2025 (dæklager)/juni 2025
  • Budget: 750 mio. kr. alt. inkl.
  • Omfang: 68.708 kvm, heraf 1.920 kvm til administration. Projektet omfatter to bygningskroppe forbundet af en korridor. Dæklager alene bliver på 12.200 kvm. Varierende bygningshøjde på op til 15 meter.
  • Bæredygtighed: DGNB Sølv
  • Kilde: SMART/Byggefakta

Torsdag i denne uge tager T. Hansen første spadestik til et nyt, 68.708 kvm stort logistikcenter med højlager og kontorfaciliteter på Stensgårdvej 30 i Middelfart.

De 1.920 kvm går til administration, mens de resterende knap 67.000 kvm benyttes til lager og lagerdrift, fortæller COO Rasmus Bergholt til Dagens Byggeri.

Læs også: Nyt, bæredygtigt bykvarter får den fineste udsigt

– De 12.200 kvm bliver alene til opbevaring af autodæk og dækhotel til vores kunder, mens hovedbygningen benyttes til generel logistik og håndtering af varer. De to bygninger forbindes med en korridor/tunnel. Det gør vi på grund af brandsikkerheden, da autodæk kræver ekstra sikkerhed. Dækhallen bliver 12,5 meter høj, mens den resterende del får varierende bygningshøjde på op til 15 meter. Med de nye faciliteter får vi også plads til at vækste, siger han.

Masser af smidig automatik

T. Hansen Group består i dag af 86 danske, 45 norske og foreløbigt 7 svenske thansen-butikker. Her kan man finde et omfattende varesortiment med mere end 150.000 varenumre indenfor bil, scooter / MC, cykel, camping, båd, fritid, elektronik, værktøj mv.

Det kræver lagerplads, der tidligere har været varetaget af 9 decentrale lagre. Når det nye logistikcenter står endelig færdigt i forventelig juni 2025, vil det overtage funktionen fra de 9 lagre.

Sådan forventes T. Hansens nye DGNB Sølv-certificerede lager og logistikcenter at komme til at se ud.
Sådan forventes T. Hansens nye DGNB Sølv-certificerede lager og logistikcenter at komme til at se ud.

– Vi har fragtet masser af varer mellem vores 9 decentrale lagre, hvor vi i dag har baglager til vores nuværende hovedcentral på Stensgårdvej 1. Det slipper vi for nu. Det nye lager får masser af smidig automatik med et AutoStore-anlæg med 160 robotter og cirka 30 plukkeporte. Antallet af varenumre forbliver ca. det samme, men med det nye lager kan vi få flere varer ind, vi sparer genopfyldning og skal transportere mindre, fortæller Rasmus Bergholt, der får brug for yderligere 100 ansatte på det nye lager.

Til sammenligning er der i dag 80 medarbejdere på det eksisterende lager.

Læs også: Ny frys-selv-is-fabrik bliver ‘et kæmpestort skridt på vores ESG-rejse’

Dæklageret forventes at stå færdigt allerede i januar 2025. Byggeriet med omkringliggende arealer, hvor der vil være fokus på biodiversitet, opføres til DGNB Sølv.

Relateret indhold