Første almene boliger snart klar i Nordhavn

Byggeriet Orienten i Københavns Nordhavn er kommet et stort skridt nærmere indflytningsdagen for de nye beboere.
Byggeriet omfatter 131 almene boliger. Pressefoto.
Byggeriet omfatter 131 almene boliger. Pressefoto.

Orienten

  • Bygherre: Boligselskabet Domea København
  • Hovedentreprenør: JCN Bolig
  • Totalrådgiver: KHS Arkitekter med Dorte Mandrup Arkitekter, BOGL Landskab og Dines Jørgensen & Co.
  • Udlejning og drift af de almene boliger: Domea.dk
  • Forventet indflytning: Ultimo 2019

Boligselskabet Domea København kunne sammen med håndværkerne, der knokler på byggeriet Orienten i Københavns Nordhavn, tirsdag fejre rejsegilde.

Århusgadekvarteret var pyntet op i rødt og hvidt, da blandt andet byens overborgmester, Frank Jensen (S), markerede rejsegildet på de første almene boliger i Københavns Nordhavn.

– Vi skal have blandede byer, og derfor er samarbejdet med den almene sektor vigtig. Der skal være plads til alle i vores by – også dem, der ikke har den største tegnebog, sagde Frank Jensen, da han som den første gik på talerstolen og ønskede Domea København tillykke og takkede håndværkerne for deres indsats.

Livet mellem husene

Orienten kommer til at bestå af 131 almene boliger – de 98 af dem er familieboliger, 9 er ungdomsboliger, og 24 af dem bliver såkaldt servicelov-boliger til borgere med særlige behov.

Efter talerne havde de fremmødte mulighed for at komme rundt i byggeriet, ind i nogle af boligerne og ud i gårdrummet for at få fornemmelsen af boligområdet.

Byggeriet kommer også til at rumme en daginstitution. Derudover skabes en række erhvervslejemål til café og butikker, som By & Havn vil råde over. For administrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro er det vigtigt, at bydelen bebos og bruges af alle.

– Vi har fokus på bæredygtighed på mange niveauer. Ikke mindst i forhold til, at her skal være plads til alle. Og vi kan allerede mærke, at livet er på vej herude, sagde Anne Skovbro.

Alment eller privat

Formanden for Domea København, Villy Brejning, lagde sig i slipstrømmen og havde også fokus på det mangfoldige liv i bydelen – uden at det nødvendigvis kan ses på de boliger, beboerne bor i.

– Når man går rundt om blokken, kan man ikke umiddelbart se, om det er almene eller private boliger, der ligger her, og det har været vigtigt for os. Jeg sætter stor pris på, at håndværkerne leverer i høj kvalitet, sagde Villy Brejning, der takkede for indsatsen.

Jess Sørensen, administrerende direktør i KHS Arkitekter, der er totalrådgiver på Orienten, og Lars Adamsen, salgs- og udviklingsdirektør i JCN Bolig, der er hovedentreprenør på projektet, var ligeledes på talerstolen til rejsegildet.

Når man går rundt om blokken, kan man ikke umiddelbart se, om det er almene eller private boliger, der ligger her, og det har været vigtigt for os. Jeg sætter stor pris på, at håndværkerne leverer i høj kvalitet.

Relateret indhold