Fornyer Glostrup Shoppingcenter med 200 nye boliger

Med flere boliger, ny indgang samt flere centrale spisesteder ønsker Glostrup Kommune at skabe bedre sammenhæng mellem Glostrup Shoppingcenter og stationsområdet.
Sådan cirka kommer Glostrup Shoppingcenters sydlige facade mod Jernbanevej til at se ud, når projektet står færdigt. Lokalplanen for udviklingsprojektet forventes færdig i midten af 2023. Derefter kan selve byggeprojektet gå i gang. Illustration: CSC
Sådan cirka kommer Glostrup Shoppingcenters sydlige facade mod Jernbanevej til at se ud, når projektet står færdigt. Lokalplanen for udviklingsprojektet forventes færdig i midten af 2023. Derefter kan selve byggeprojektet gå i gang. Illustration: CSC

Glostrup Shoppingcenter er allerede i dag en markant bebyggelse på hjørnet af Hovedvejen og Jernbanevej. Nu lægger Glostrup Kommune op til en komplet fornyelse af centerets sydlige ende, en tilføjelse af 200 etageboliger på taget af de nye dele og en åbning af facaden ud mod Jernbanevej.

– Det er et spændende projekt, som harmonerer godt med vores overordnede planer for hele bymidten. Det er et område af vores bymidte, som længe har trængt til fornyelse, så jeg tror, projektet kan blive en stor gevinst for Glostrup, siger borgmester Kasper Damsgaard.

Projektet indebærer blandt andet et betydeligt kvalitetsløft af centeret, en bred pallette af shopping- og madtilbud og så de 200 nye boliger. Med projektet bliver Glostrup Shoppingcenter en mere integreret del af Glostrup bymidte og både styrker og supplerer udviklingsplanerne omkring Banegårdspladsen.

Projektet viser en åbenhed mod Banegårdspladsen, som forventeligt vil kunne tilføje liv til området, og som vil give en god sammenhæng mellem centeret og stationsområdet, der i dag fremstår lidt forsømt og meget forblæst.

Uændret bebyggelsesprocent

Centeret vil med ombygningen få en ny sydlig og mere tilgængelig hovedindgang i stedet for den eksisterende bagindgang.

Henrik Lund, formand for Vækst- og Byudviklingsudvalget, fortæller:

– Det er lykkedes at udvikle et projekt, som både sikrer en fornyelse af centeret og samtidig tilpasse højder og bygningsomfang til omgivelserne. Den samlede bebyggelsesprocent er således også uændret i forhold til, hvad der hidtil har været muligt at bygge.

Udviklingsprojektet er et blandt flere tiltag, som er med til at udvikle bymidten omkring Banegårdspladsen. Der udarbejdes aktuelt en helhedsplan i regi af PFA for ombygning af selve pladsen med nye boliger, bedre byrum og -forbindelser samt bro over jernbanen.

Inden 2030 etableres regionaltogsstop på den nærliggende Glostrup Station, mens den kommende letbane, der åbner i 2025, får stop ikke langt fra Glostrup Shoppingcenter. Begge dele vil gøre shoppingcenteret endnu lettere tilgængeligt.

Relateret indhold