Følger strategien – køber Østerbroejendom til 300 mio.

Danica Ejendomme køber ejendom med 100 lejligheder på Østerbro i København - endnu et opkøb af storbyboliger til porteføljen.
Et gammelt ridehus blev i 1931 revet ned og gav plads til mondæne lejligheder opført i 1933 - nu solgt for 300 mio. Foto: Danica Ejendomme
Et gammelt ridehus blev i 1931 revet ned og gav plads til mondæne lejligheder opført i 1933 - nu solgt for 300 mio. Foto: Danica Ejendomme

Danica Ejendomme

  • – Er en del af Danica Pension, og investerer i ejendomme på vegne af Danicas 800.000 pensionskunde
  • – Ejer ejendomme for ca. 38 mia. kr.
  • – 31 procent af porteføljen består af erhvervsejendomme. 22 procent består af butikscentre. Boligejendomme og projektbyggerier tegner sig hver især for 21 procent. Udland 5 procent.

Danica har stukket kursen ud. Det gælder om at få flere attraktive ejendomme i de store byer ind i porteføljen. Og især boligejendomme er på ønskelisten.

Derfor har Danica netop købt en ejendom på Østerbro i København med 100 lejligheder for knap 300 millioner kroner.

– En velholdt og velbeliggende ejendom i hjertet af København, hvor det er attraktivt at bo. Som investor er det også særdeles positivt, at samtlige lejemål allerede er udlejet, så investeringen fra start kan give et positivt afkast til Danicas pensionskunder, siger Michael Nielsen.

Købet af de 100 lejligheder kommer kort tid efter at Danica Ejendomme kunne offentligøre, at man har solgt fem boligejendomme til Thylander Gruppen for et stort trecifret millionbeløb, og derudover en række erhvervsejendomme – alt i alt salg for ca. en milliard kroner.

– Vores strategi er, at vi på den ene side trimmer vores portefølje og skiller os af med ejendomme, som er for små og tunge at administrere for en stor investor som os og som geografisk er spredt rundt i landet, og på den anden side vil vi gerne øge andelen af især boliger men også erhvervsejendomme i de større danske byer, hvor der er stor efterspørgsel. Det mener vi vil give vores pensionskunder det bedste langsigtede afkast, fastslår Michael Nielsen om opkøbsstrategien.

Danicas nye opkøb ligger i Stockholmsgade og Upsalagade i København Ø, tæt på det grønne område Østre Anlæg og Søerne i København.

Ejendommen er fra 1933, og de 100 lejligheder har en gennemsnitstørrelse på ca. 70 kvm.

Sælgere er Andelsboligforeningen Lørups Ridehus, som blev stiftet i 2006.

Relateret indhold