Fokus på sundhedsproblemer ved energioptimering

Når vi energioptimerer vores varmtvandssystemer risikerer vi sundhedsproblemer. Energiforum Danmark sætter legionella og energibesparelser i varmtvandssystemerne på dagsorden 24. april.
Når vi energioptimerer vores varmtvandssystemer risikerer vi sundhedsproblemer. Foto: Colourbox.
Når vi energioptimerer vores varmtvandssystemer risikerer vi sundhedsproblemer. Foto: Colourbox.

Når vi energioptimerer varmtvandssystemerne opstår konflikten mellem energiforbrug og komfort/sikkerhed ofte. For mindsker vi cirkulationen i systemet og fremløbstemperaturen øger vi risikoen for legionella. Og bare tanken om denne risiko er nok til at afholde mange fra at se på energibesparelser i produktionen og cirkulationen af varmt vand.

Samtidig udgør energiforbruget til varmt vand en stadig større del af bygningens energiforbrug, og mens alle andre dele af bygningens energiforbrug er mindsket, er der ikke sket meget hvad angår det varme vand.

Men hvordan balancerer man mellem energioptimering og sundhedssikkerhed? Spilder vi energi på at minimere en risiko, der ikke er der? Eller sætter vi folks helbred på spil bare for at spare nogle kWh? På Energiforum Danmarks temamøde d. 24. april i Korsør sættes fokus på fakta, udfordringer og muligheder når det kommer til varmt brugsvand, energi og sundhed.

Mødet er åbent for alle.

Læs mere her.

Relateret indhold