Flertal bag Togfond sætter pres på regeringen

Dansk Folkeparti danner flertal med oppositionen for at gennemføre en række af projekterne i Togfonden og fremrykke Storstrømsbroen.
Et politisk flertal vil presse regeringen for at gennemføre en række af projekterne i Togfonden og fremrykke Storstrømsbroen. Foto: Colourbox.
Et politisk flertal vil presse regeringen for at gennemføre en række af projekterne i Togfonden og fremrykke Storstrømsbroen. Foto: Colourbox.

Dansk Folkeparti stod last og brast med de øvrige forligspartier bag Togfonden, da de fredag eftermiddag gik til Finansministeriet for at slå fast, at der er penge til både en række jernbaneprojekter og til en ny Storstrømsbro.

Regeringen har ellers med henvisning til anlægsloftet og manglende penge i Togfonden forsøgt at lukke kassen i, men partierne bag Togfonden peger på, at der er 13,1 milliarder kroner i fonden, ligesom der er afsat cirka fire milliarder kroner til en ny Storstrømsbro.

Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, siger til Dagens Byggeri, at der set fra forligspartiernes side ikke er noget problem med finansieringen.

Bedre og billigere

– Der har været en udfordring omkring anlægsloftet, men nu har vi i de to forligskredse – Togfonden og “Bedre billigere kollektiv trafik” – fået løst det problem, samtidig med at vi får udmøntet de penge, der er i Togfonden – et stort beløb på over 13 milliarder kroner, siger Rene Christensen.

Han erkender, at partierne i forligskredsen ikke er enige med regeringen, men han håber ikke, at finansministeren afviser forslaget, der er flertal for i Folketingssalen.

– Regeringen har været meget optaget af at overholde anlægsloftet frem mod 2020, og det bliver det, selv om vi går i gang med at udmønte Togfonden og fremrykke Storstrømsbroen. Vores forslag ændrer ikke ved regeringens egne planer. Dansk Folkeparti har ikke villet sætte projekter i gang, uden at finansieringen er på plads, og nu bliver “første del” af Togfonden 100 procent finansieret i forhold til, hvad der ligger af penge i Togfonden, slutter Rene Christensen.

Relateret indhold