Flere DGNB-investeringer

Dagens Byggeri har bedt en række fremtrædende aktører om at gøre nytårsstatus for byggebranchen. I dag svarer direktør Marius Møller, PensionDanmark Ejendomme.
Direktør Marius Møller, PensionDanmark Ejendomme.
Direktør Marius Møller, PensionDanmark Ejendomme.

Dagens byggeri (DB): Hvad er dit generelle indtryk af byggeriet gennem 2016?

Marius Møller (MM): Det generelle indtryk af byggeriet gennem 2016 er høj aktivitet i branchen, men også stor interesse blandt arkitekter, ingeniører og entreprenører om at blive en del af vore bæredygtige erhvervs- og boligprojekter.

DB: Var der specifikke hændelser, gode eller dårlige, der fik særlig betydning?

MM: PensionDanmark har i 2016 besluttet, at nybyggeri indenfor boliger skal miljøcertificeres efter DGNB, det har hidtil kun været vores strategi på erhvervsbyggeri.

Vi er på vej med over 1.000 boliger, hvorved vore samarbejdspartnere i branchen nu skal arbejde med miljøcertificering og bæredygtigt byggeri, det har både branchen og vore kunder modtaget meget positivt.

DB: Hvilke udfordringer og forventninger har du til 2017 og årene fremover?

MM: Forventningen til afkast har været faldende i 2016, det bliver derfor i 2017 en større udfordring at finde egnede investeringsejendomme.

Vi søger også gennem vore udviklingsprojekter, at opnå bedre afkast til vore medlemmer. Udfordringen er derfor, at finde egnede byggegrunde i vækstområder til boligbyggeri og erhvervslejere til udvikling af værdiskabende erhvervsprojekter.

Relateret indhold