EuroSkills byder på hidtil højeste faglige niveau

Peter Johnny Hansen er både træner og dommer for bygningssnedkerne. Det har han været længe, men han har endnu ikke set et felt af bygninssnedkere, der er så fagligt stærke som årets konkurrenter.
Justian Raahauge er et af Danmarks guldhåb - han konkurrerer som bygningssnedker og arbejder til dagligt for Exponent som maskinsnedker. Foto: Emil Filtenborg.
Justian Raahauge er et af Danmarks guldhåb - han konkurrerer som bygningssnedker og arbejder til dagligt for Exponent som maskinsnedker. Foto: Emil Filtenborg.

BUDAPEST: Den danske bygningssnedker Justian Raahauge er oppe mod nogle af de allerbedste snedkere i Europa. Det hersker der ikke nogen tvivl om – i hvert fald ikke, hvis man spørger hans træner, Peter Johnny Hansen, der til daglig står for talentudviklingen på Roskilde Tekniske Skole.

– Niveauet er meget højt. Han er i hvert fald oppe imod seks af de allerbedste i Europa, og så er der nogle, vi ikke ved så meget om. Det er det stærkeste felt, jeg har oplevet i EM til dato. Ham fra Rusland slog den danske deltager, Frederik, til VM sidste år. Den ungarske har brugt sindssygt mange ressourcer på træning. De har satset på det i tre år, og man kan se, at niveauet er højt, siger Peter Johnny Hansen til Dagens Byggeri.

Det betyder dog ikke, at der er grund til at smide håndklædet i ringen endnu.

Første dag – fin dag

Selv om første dag dårligt nok er overstået, så viser Justian allerede positive takter, lyder det fra Peter Johnny Hansen.

– Jeg tror, Justian kan slå dem alle sammen. Spørgsmålet er, om han bliver færdig. Hvis han sætter det over styr, så er han ude, men han er på et niveau for sig selv. Han arbejder godt – han har lavet en lille fejl, og det syntes han, var en kæmpe fejl. Det var det ikke, og det har han fundet ud af, så han er på en opadgående kurve igen, og han har fået rettet fejlen ud, siger Peter Johnny Hansen.

Han er, udover at være imponeret over Justian, meget fint tilfreds med de ungarske værters tilgang til turneringen.

– Jeg tager det med herfra, at det er en turnering, der er skabt til de unge mennesker. Humøret er højere blandt de unge, og det er en fornøjelse at være med til et arrangement, hvor de ikke er bange for at træde forkert. WorldSkills var lidt stift i det i forhold til EuroSkill, siger Peter Johnny Hansen.

Relateret indhold