Et af de mest spændende byggerier i min karriere’ – skole bygger rundt

Arkitekten bag Struer Fri Fagskole nye tilbygning forventer, at bygningen med sine runde former vil tiltrække opmærksomhed.
Byggeriet af den nye tilbygning 'Virkestedet', som føjes til Struer Fri Fagskole ud mod Holstebrovej, er sat i gang. Illustration: Møller Nielsens Tegnestue
Byggeriet af den nye tilbygning 'Virkestedet', som føjes til Struer Fri Fagskole ud mod Holstebrovej, er sat i gang. Illustration: Møller Nielsens Tegnestue

Knapt har Struer Fri Fagskole afsluttet ét projekt, før det næste er i gang. I juni 2023 blev etableringen af seks nye elevværelser på tagetagen, facaderenovering og udskiftning af det eksisterende tag til tag med solceller tilendebragt.

Nu vil skolen så realisere visionen om at uddanne unge til virkelyst i en samling runde bygninger, der får navnet Virkestedet. Det kan lade sig gøre med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, der har bevilget 12,5 mio. kroner til opførelse af bygningen.

– Vi har manglet et sted, nogle lokaler, hvor elevernes læring og fordybelse kan udvikles endnu mere, så vi kan få endnu flere i uddannelse og job. Jeg er sikker på, at Virkestedet kan blive både et lokalt og nationalt fyrtårn inden for skoleformen, udtalte forstander Claus H. Hansen i 2022, da bevillingen var en realitet.

En samling runde bygninger

Bygningen på 350 kvm udgøres af en samling runde bygninger, der først og fremmest skal være elevernes rum på skolen. Virkestedet er tegnet af den lokale Møller Nielsens Tegnestue, ligesom opførelsen vil blive foretaget af lokale håndværkere. Efter planen skal den nye tilbygning til Struer Fri Fagskole stå færdig i efteråret, kan Folkebladet Lemvig fortælle.

– Jeg arbejder til dagligt med en række interessante projekter, hvor det gælder om at være nyskabende. Men jeg tør godt sige, at det her bliver et af de mest spændende byggerier, jeg kommer til at arbejde med i min karriere, siger arkitekt og indehaver hos Møller Nielsens Tegnestue, Rune Dybkjær til lokalmediet.

Det var også Møller Nielsens Tegnestue, der stod bag det seneste projekt, der ligeledes blev udført af lokale håndværksvirksomheder.

Relateret indhold