Energiskruen strammes i BR 2015

Energiforum Danmarks Akademi tilbyder overblik over de nye regler med fokus på energioptimering og energirenovering i Bygningsreglement 2015.
Energiforum Danmarks Akademi tilbyder overblik over de nye regler i Bygningsreglement 2015. Foto: Colourbox.
Energiforum Danmarks Akademi tilbyder overblik over de nye regler i Bygningsreglement 2015. Foto: Colourbox.

Energiområdet i Bygningsreglement 2015 bygger videre på grundelementerne fra BR 2010. For energiansvarlige, der skal bygge, optimere eller renovere, er det centralt at kunne manøvre rundt i de nye regler.

– Der er en del væsentlige ændringer, der er gode at kende, så man ikke bliver taget med bukserne nede i forhold til de nye stramme komponentkrav, påpeger Dorte Nørregaard Larsen, sekretariatsleder i Energiforum Danmark.

Der er en del væsentlige ændringer, der er gode at kende, så man ikke bliver taget med bukserne nede i forhold til de nye stramme komponentkrav

Sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen Energiforum Danmark

I BR 2015 er der nye regler i forhold til energioptimering og energirenovering. Nye regler for energirammen forventes at få betydning for forskellige komponenter og indeklimaet – ligeledes introduceres der i reglementet for frivillige energirenoveringsklasser.

– Med det nye reglement strammes energiskruen en ekstra tand, og det smitter af på renoveringer og ombygning. Samtidig introduceres frivillige energirenoveringsklasser, der kan være med til at højne ambitionerne i forbindelse med renovering, siger Dorte Nørregaard Larsen.

Kursus i BR 2015

Energiforum Danmark afholder kurset ?Bygningsreglementet 2015 set med energibriller?, der tager udgangspunkt i fakta om BR 2015. Her undervises i baggrunden for reglementet, og hvad der er nyt i fh.t. BR2010 – i særdeleshed for at udtrykke, hvornår gælder hvilke regler.

Til at guide igennem energirammer, mindstekrav, nye renoveringsklasser, regler for indeklimaet og energiforbrug kommer Kai Borgreen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, Peter Noye og Claus Rudbeck fra Niras samt Steffen Petersen fra Alectia og AU.

Foruden et overblik i ændringerne i BR 2015 introducerer kurset også erfaringer med projekteringen efter BR 2015 – blandt andet med erfaringer fra Navitas-byggeriet i Aarhus, som lever op til BR 2015 rammen.

Kurset afholdes torsdag den 19. november i Glostrup og mandag den 23. november i Aarhus.

Program og tilmelding her.

Relateret indhold