Energimarkedet booster Rambøll

Omsætningen steg med 30 pct. i første halvår, og Rambøll har udvidet sine aktiviteter til USA med opkøbet af Environ, hvilket har kastet en stor opgave for et amerikansk energiselskab af sig.
Rambøll har udvidet sine aktiviteter til USA med opkøbet af Environ, hvilket har kastet en stor opgave for et amerikansk energiselskab af sig. Foto: Colourbox.
Rambøll har udvidet sine aktiviteter til USA med opkøbet af Environ, hvilket har kastet en stor opgave for et amerikansk energiselskab af sig. Foto: Colourbox.

Af Berlingske Business fremgår det, at Rambøll oplever en vækst på 30 pct. i omsætningen og på nuværende tidspunkter beskæftiger mere end 12.800 mennesker på verdensplan. Det er en stigning på 19 pct. i forhold til sidste år.

Rambøll nåede en omsætning på 5,4 mia. kr. i første halvår af 2015 ? 30 pct. mere end sidste år. Væksten i medarbejdere skyldes især opkøbet af den amerikanske konsulentvirksomhed Environ, der har 1.500 ansatte, som er specialister inden for miljø, fremgår det af Rambølls hjemmeside.

Vi begynder nu at se fordelene ved den styrkede globale platform og de forenede kompetencer og kunder.

Koncernchef Jens-Peter Saul Rambøll

– Vores internationale forretningsenhed for Energi har leveret robuste resultater. De to nye internationale forretningsenheder for Vand og Miljø, som blev lanceret i maj 2015, har haft en positiv start og udvikler sig som forventet, siger koncernchef Jens-Peter Saul til Berlingske Business.

Energiplanlægning i USA

Opkøbet af Environ har kastet en stor opgave i USA af sig. Rambøll Environ skal assistere et energiselskab i at levere ren energi til selskabets region.

Dette sker ved at udføre strategiske analyser for at bistå selskabet med deres kort- og langsigtede planer om udvikling af infrastruktur for vedvarende energi, naturgas og elproduktion, skriver ramboll.dk.

– Vi begynder nu at se fordelene ved den styrkede globale platform og de forenede kompetencer og kunder, som giver os en unik mulighed for at bidrage til løsningen af de udfordrende miljø- og sundhedsproblemer, som verden står over for, siger Jens-Peter Saul.

Relateret indhold