Energiafgifter bør ændres

Smarte energiløsninger i byggeriet vinder stadig større indpas.
Den grønne omstilling er betinget af et øget elektricitetsforbrug fra vindmøllerne. Foto: Colourbox.
Den grønne omstilling er betinget af et øget elektricitetsforbrug fra vindmøllerne. Foto: Colourbox.

– Fremtidens energisystemer er grønne og intelligente, sådan skriver Helle Juhler-Verdoner, branchechef i Intelligent Energi, i Århus Stiftstidende. Dette skyldes Danmarks mål om uafhængighed af fossile brændsler i 2050 og det tilhørende behov for smarte løsninger, påpeger hun.

I byggeriet befinder sig et stort potentiale for udnyttelse af grøn energi og energieffektivisering. Helle Juhler-Verdoner peger i Århus Stiftstidende på, at intelligent styring af vores hjem, lys, køleskabe og varme både vil medføre energibesparelser og øget komfort.

Smart energi gør, at danskerne i en nær fremtid bliver i stand til at spare penge, gøre livet lidt lettere – og samtidig kombinere det med en livsstil, der også gavner klimaet.

Helle Juhler-Verdoner Intelligent Energi

– Smart energi gør, at danskerne i en nær fremtid bliver i stand til at spare penge, gøre livet lidt lettere – og samtidig kombinere det med en livsstil, der også gavner klimaet, udtaler Helle Juhler-Verdoner.

Opgør med energiafgifter

Denne grønne omstilling er betinget af et øget elektricitetsforbrug fra vindmøllerne. Hvorfor der fra Helle Juhler-Verdoner er stor ros til regeringen for at samle el, gas, fjernvarme, vand, spildevand og affald i et ministerium, da det kan fremme samarbejdet om øget brug af vindbasseret el på tværs af forsyningssektoren.

Dog påpeges det af Helle Juhler-Verdoner, at energiafgifterne bør ændres, da den nuværende el-beskatning er den højeste i Europa, hvilket hæmmer brugen af den stadigt grønnere el.

– Det er et vigtigt skridt på vejen at ændre afgifterne, så vi kan rykke på smarte løsninger og et smart, grønt energisystem til gavn for samfund og kunder, afslutter Helle Juhler-Verdoner.

Relateret indhold