Egedal søger totalrådgiver til energirenovering

Egedal Kommune har afsat 144 millioner kroner til energirenovering af kommunens tekniske anlæg. Nu efterlyses en totalrådgiver til renoveringen af de cirka 80 kommunale bygninger.
Screening af Egedals bygninger har fastsat, hvor og hvordan kommunen skal energirenovere. Foto: Finn Jørgensen, Egedal Kommune.
Screening af Egedals bygninger har fastsat, hvor og hvordan kommunen skal energirenovere. Foto: Finn Jørgensen, Egedal Kommune.

Egedal Kommune er efter gennemførte bygningsscreeninger nu klar til at finde den rette totalrådgiver, der skal føre det omfattende energirenoveringsprojekt i hus.

Projektleder Thomas Skaarup Østergaard fra Center for Ejendomme og Intern service i Egedal Kommune er optimistisk på kommunens borgeres vegne.

Det bliver godt for brugerne at få rettet op på de mange nedslidte tekniske anlæg og samtidig få sparet på energien.

Projektleder Thomas Skaarup Østergaard Center for Ejendomme og Intern service

– Det bliver godt for brugerne at få rettet op på de mange nedslidte tekniske anlæg og samtidig få sparet på energien, fortæller han på kommunens hjemmeside.

144 millioner kroner afsat

Egedal har mange ældre bygninger, og det vurderes, at potentialet for rentable investeringer i energirenovering i kommunen er på mere end 1 milliard kroner, oplyser Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Energirenoveringerne er en del af Egedal Kommunes program ‘Parat til fremtiden’, der har som mål at finde varige effektiviseringer for 125 millioner kroner årligt i 2018.

I alt 144 millioner kroner er afsat til det nuværende energirenoveringsprojekt, hvor blandt andet ventilation, varmeanlæg og belysning i de kommunale bygninger skal optimeres.

Projektstart i 2017

De første energirenoveringer forventes at blive sat i gang næste år. Her er det blandt andet Ølstykkehallen og Ganløse Skole, der står for skud. Indtil da vil der være fokus på renovering af en række mindre ejendomme i kommunen.

Udover kommunens ældre byggeri er også nybyggeri af stor betydning for Egedal. Kommunen har siden 2010 udelukkende opført lavenergibygninger. De kommunale bygninger er også omfattet af dette krav, hvorfor Egedal Kommunes nye rådhus og sundhedscenter opføres efter bygningsklasse 2020.

Relateret indhold