DNU-tvist afgjort med forlig

Polsk underentreprenør betaler 300.000 kroner for brud på overenskomsten. Sagen er afgjort ved forlig mellem 3F og Dansk Byggeri.
En polsk underentreprenør på DNU-byggeriet skal betale de berørte håndværkere 300.000 kroner. Det er resultatet af det forlig, der er lavet mellem 3F og Dansk Byggeri. Foto: DNU.
En polsk underentreprenør på DNU-byggeriet skal betale de berørte håndværkere 300.000 kroner. Det er resultatet af det forlig, der er lavet mellem 3F og Dansk Byggeri. Foto: DNU.

Den første af en stribe sager om arbejdsforholdene ved byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Skejby ved Aarhus er afsluttet. Den polsk-ejede underentreprenør OK Skandinavien skal betale 300.000 kroner til de håndværkere, der er berørt af sagen.

Det er resultatet af det forlig, som blev indgået mellem 3F og entreprenørens repræsentant, Dansk Byggeri. Det skriver JP Aarhus.

Sagen er den første i en stribe sager for cirka to millioner kroner om forskellige overenskomstmæssige forhold. Og parterne er tilfredse med forliget.

– Det er bedre, at parterne kan enes om, at overenskomsten er blevet brudt, end at en dommer skal afgøre sagen, for så har begge parter også indflydelse på, hvad det skal koste, siger Ole Christiansen fra 3F i Aarhus til JP Aarhus.

Ikke sidste gang

Afgørelsen får også den betydning, at Region Midtjylland fremover vil øge kontrollerne af entreprenørerne i det store byggeprojekt. Ifølge DNU’s projektchef Frank Skriver Mikkelsen kan den øgede kontrol gøre fremtiden mere smidig på byggepladsen.

– Vi har en forpligtelse som offentlig bygherre til at sørge for, at der er ordentlige vilkår for dem, der er ude på pladsen. Vi har en konkret erfaring i forhold til en sag, der har kørt i for lang tid, og der vil vi gerne se, om vi kan speede sådanne processer op. For det er jo ikke sidste gang, vi har set udenlandsk arbejdskraft på vores byggepladser, siger han.

Også hovedentreprenøren, JFP, ser positivt på den øgede kontrol.

– Vi har kun en interesse i at tingene foregår på en god måde. I vores firma har vi en værdi, der hedder ordentlighed, og det efterlever vi på alle led og kanter, siger adm. direktør Jesper Friis Poulsen fra JFP.

Relateret indhold