Det skal være nemmere for SMV’erne

Håndværksrådet glæder sig over udvalg, der nu skal forenkle Danmarks erhvervsfremmesystem - men der skal være fokus på SMV'ernes konkurrenceevne.
Ane Buch, adm. direktør i Håndværksrådet. Foto: Håndværksrådet.
Ane Buch, adm. direktør i Håndværksrådet. Foto: Håndværksrådet.

Håndværksrådet hilser udvalget til forenkling af erhvervsfremmesystemet velkomment og opfordrer deltagerne til at fokusere på bredden af virksomheder – og ikke kun erhvervslivets A-hold. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

– Der er et kæmpe udviklingspotentiale i små og mellemstore virksomheder og et stort behov for at finde de rigtige løsninger til at udnytte digitaliseringsmuligheder. Det handler ikke mindst om at sikre et bredt løft i produktiviteten i SMV’erne, og derfor er der brug for et erhvervsfremmesystem, som fokuserer på netop den udfordring, siger Ane Buch, administrerende direktør i Håndværksrådet.

Ikke kun A-holdet

Håndværksrådet fremhæver, at særligt SMV’erne i disse år står over for store udfordringer. Derfor opfordrer Håndværksrådet udvalget til at sikre et enkelt og let tilgængeligt tilbud om uvildig rådgivning i fremtiden.

– Det er meget vigtigt at sikre, at erhvervsfremmesystemet ikke kun fokuserer på A-holdet men også ser perspektiverne i aktivt at sætte ind på at sikre et bredt løft i SMV’ernes konkurrenceevne, siger Ane Buch.

Håndværksrådet ser frem til udvalgets anbefalinger og til at få mulighed for at spille ind med forslag til, hvordan man kan sikre, at vi får et erhvervsfremmetilbud, der tager udgangspunkt i de små og mellemstore virksomheders behov for hjælp til udvikling og vækst.

– Et godt råd til udvalget herfra er at sikre sig input til arbejdet om behovet i den brede gruppe af små og mellemstore virksomheder. Det er særlig vigtigt, da udvalget er sammensat af dygtige repræsentanter fra erhvervslivets A-hold. De tilhører nemlig selv den virksomhedsgruppe, der, uanset hvordan man konstruerer et erhvervsfremmesystem, nok skal finde vej til den rådgivning og sparring, de måtte have brug for, siger Ane Buch.

Relateret indhold