Danske teglsten brager frem i udlandet

Eksporten for danske teglsten vokser blandt andet på grund af et øget salg til Norge og Sverige.
Eksporten af danske tegl voksede med 1,8 procent i 2018. Foto: Pressefoto/Danske Tegl.
Eksporten af danske tegl voksede med 1,8 procent i 2018. Foto: Pressefoto/Danske Tegl.

De danske havde noget af et 2018 hvad angår eksport til udlandet. Med et samlet salg til udlandet på 392 millioner kroner, voksede eksporten med 1,8 procent. Det skriver Danske Tegl i en pressemeddelelse.

– Nye bydele skyder som padehatte op i ind- og udland, og danske tegl bliver blandt arkitekter og bygherrer et stadigt mere populært byggemateriale. Arkitekterne har fået øjnene op for danske tegls mange variationer og former – og bygherrerne kan se en god forretning i, at udgifterne til drift og vedligehold er begrænset. Det gør vores tegl til en attraktiv løsning i hele verden, siger Gitte Krusholm Nielsen, administrerende direktør hos Danske Tegl.

I løbet af de sidste fem år er eksporten af danske tegl til udlandet vokset med 85 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Sverige og Norge har taget over

Tyskland har traditionelt set været teglproducenternes største eksportmarked, men i de senere år er det afsætningen til de andre nordiske lande, der er vokset hastigt.

I 2018 voksede eksporten til Norge og Sverige med 18,3 procent, og de to lande står nu i sig selv for 43,5 procent af den samlede eksport.

– Det er glædeligt, at de nordiske lande har fået øjnene op for kvaliteten i danske tegl. Vores naboer bygger jo traditionelt set meget i træ, men træhusene bliver i stigende grad afløst af murstensbygninger, som over en årrække sikrer en betydelig bedre totaløkonomi, siger Gitte Krusholm Nielsen.

Sverige har samtidig overgået Tyskland som det største eksportmarked for danske tegl.

Relateret indhold