Virksomhedskultur er en mærkelig størrelse – og svært målbar. Men den er ikke desto mindre hovedårsagen til, at Aalborg Stilladser fremover kan se ud under paraplyen: Dansk Stillads Service.
Som Dagens Byggeri kunne berette i sidste uge, skrev københavnerne under med aalborgenserne om overtagelse 1. januar. Og uden et fælles værdisæt var opkøbet med al sandsynlighed ikke blevet, forklarer Troels Kæmpegaard Byberg, der er partner i Dansk Stillads Service.
Vi skal benytte Aalborgs Stilladsers netværk til at få nye industrikunder i Aarhus.
Troels Kæmpegaard Byberg, Dansk Stillads Service
– Opkøbet var stærkt foranlediget af, at Aalborg Stillads stod overfor et generationsskifte. Men vi fandt også ud af, at vores respektive værdisæt var et godt match, siger han og uddyber, at det til dels måles på medarbejdernes anciennitet.
I Dansk Stillads Service er en gennemsnitsansættelse 17 år, mens man i Aalborg Stilladser kan prale af godt 18 år. Begge virksomheder er altså steder, hvor folk har lyst til at blive hængende.
– Lang anciennitet viser, at vores medarbejdere brænder for virksomheden, og det giver os en klar konkurrencefordel, siger Troels Byberg.
Nu skal der høstes på synergien
Tilføjelsen af Aalborg Stilladser til Dansk Stillads Service kommer på et tidspunkt, hvor ambitionen er blive endnu skarpere på kunder i industrien. Både Aarhus-afdelingen og Aalborg Stilladser har specialiseret sig i netop det. Men man kan jo altid blive bedre, siger Troels Byberg.
– Det næste skridt for os, er at sikre, at opkøbet bliver en god oplevelse for alle. Vi vil fortsætte med at prioritere tilfredse kunder over hele linjen. Men vi skal også benytte Aalborgs Stilladsers netværk til at få nye industrikunder i Aarhus, siger han og fastslår, at der ikke ligger flere opkøbsplaner i skuffen lige med det første.
Først skal virksomhederne integreres i hinanden. Og så skal der hentes afkast på synergierne. Særligt i forhold til fleksibilitet omkring mandskab og materialer. Det kunne eksempelvis handle om, at man hjælper hinanden med både grej og hænder – på hasteopgaver i særdeleshed.
– Hvis man sidder i Aarhus og mangler nogle stumper stillads til en opgave, er det alt andet lige nemmere, at nærmeste holdkammerat bor godt en times kørsel derfra i stedet for i København, pointerer Troels Byberg.
Industri kræver andre kompetencer
– Vores primære opgave bliver derfor, at der skal udveksles kompetencer på tværs. Der er nogle nye mennesker, som skal lære hinanden at kende og finde ud af, hvor de kan hjælpe hinanden til at blive bedre, siger Troels Byberg.
Sammenlagt er man nu omkring 35 faste montører i Dansk Stillads Service’ afdeling i Jylland. Nye ansigter er allerede kommet til, hvilket bringer virksomheden op som en af de større spillere på det jyske marked. Blandt de største på industrien.
– Industristillader er en lidt anden disciplin, end når man kører ned ad Vesterbrogade og ser stilladset ved en renovering, forklarer Troels Byberg og uddyber, at de klassiske kunde-eksempler er kraftværker og forsyningsselskaber.
– Stilladserne kan efterspørges på alle tidspunkter af døgnet og mange gange temmelig akut. De skal måske rejses inde i en ovn eller hænge ned fra oven i stedet for at stå med base på jorden, og det er vores mål at blive endnu bedre til den slags opgaver.